Active Beauty
Hula hoop: 5 motive pentru a începe acum
Text: Linda Freutel

Fără inel

Hula hoop: 5 motive pentru a începe acum

De când influencerul Elli Hoop a început să rotească cercurile colorate în jurul șoldurilor, a izbucnit un boom. Nu e de mirare: prin hula hooping, mama a trei copii nu numai că a pierdut multe kilograme, dar a (re)descoperit un sport care creează dependență.

Un antrenament bun nu înseamnă doar să fie eficient, ci și să fie și distractiv. Pentru că doar cei cărora le place cu adevărat să se antreneze o vor face în mod regulat. Prin urmare, motivația este probabil unul dintre cele mai importante argumente pentru sportul hula hooping-ului, dar nu este în niciun caz singurul.


De ce Hula-Hoop? 5 argumente în favoarea lui

1. Pierdeți în greutate

Orice fel de sport stimulează metabolismul grăsimilor, pune la încercare mușchii și ne aduce puțin mai aproape de corpul nostru de vis. Dar antrenamentul cu hula hoop poate face chiar mai mult. Ceea ce este special la acest antrenament este presiunea cercului, care stimulează în plus regiunea respectivă a corpului ca un fel de masaj. Efectul: microcirculația este stimulată, astfel încât depunerile de grăsime sunt îndepărtate, iar pielea pare mai fermă și mai uniformă. Din acest motiv, hula hooping-ul este considerat un ucigaș eficient al celulitei.


2. Ajută împotriva durerilor de spate

Mișcările circulare de hula fac ca mușchii abdomenului, spatelui și taliei să lucreze împreună și simultan. Hula-hoop este deosebit de bun pentru stabilitatea spatelui și pentru postură. Mușchii nu sunt exersați în mod izolat (așa cum se întâmplă adesea în cazul antrenamentului clasic cu echipament), ci întotdeauna în interacțiune dinamică. Acest tip de mobilizare este deosebit de bun pentru persoanele care suferă de dureri de spate din cauza perioadelor lungi de ședere.

3. Antrenament complet al corpului

Adevărații profesioniști ai hula-hoopului nu lasă cercurile colorate să se învârtă doar în jurul șoldurilor, ci și în jurul brațelor, picioarelor sau chiar pieptului. Hula hooping este un adevărat antrenament pentru tot corpul, care necesită forță, coordonare și rezistență în egală măsură. Aceasta din urmă poate fi determinată în primul rând de durata antrenamentului, dar și de tipul de cercuri. Ce ziceți de un antrenament cu intervale? Pentru aceasta, mai întâi lăsați cercul să se învârtă rapid timp de cinci minute și apoi încet timp de trei minute. Și repetați totul de cel puțin trei ori.


4. Inele moderne cu efecte bonus

Deși principiul este același, s-au schimbat multe de la momentul în care a fost inventat, în anii 1950. Astăzi, inelele moderne sunt disponibile într-o mare varietate de modele care diferă prin comportamentul lor de balansare și anumite efecte bonus. Cercurile speciale de masaj, de exemplu, sunt dotate cu mici piulițe care stimulează și mai intens pielea în timpul antrenamentului.

De asemenea, cercurile Hula Hoop sunt acum disponibile în diferite clase de greutate, ceea ce face ca antrenamentul să fie mai obositor pe măsură ce crește greutatea. Alte cercuri sunt echipate cu magneți integrați. Conform principiilor din Orientul Îndepărtat, aceasta stimulează anumite căi energetice și favorizează starea de bine.


5. Garanția motivației hawaiiene

Cuvântul „hula" provine din limba hawaiiană și se referă la un tip de dans tradițional, foarte senzual. „Hoop" provine din limba engleză și înseamnă „cerc". Așadar, hula hoop-ul nu este doar despre antrenamentul de fitness, ci și despre dans. Mișcarea șoldurilor ar trebui să fie distractivă. Când șoldurile dumneavoastră se leagănă pe ritmul melodiei preferate, nici nu observați că transpirați. Încearcați-l! Cu siguranță vă va îmbunătăți starea de spirit!