Active Beauty
Înotul: 8 sfaturi pentru antrenamentul în apă
Text: , Margit Hiebl

Into the Blue

Înotul: 8 sfaturi pentru antrenamentul în apă

Înotul este un sport care asigură un confort deosebit, care poate fi practicat mult timp și care ne poate ajuta să ne aducem în formă dacă avem probleme cu articulațiile sau cu greutatea. Vă vom prezenta câteva sfaturi valoroase pentru ca antrenamentul să fie eficient.

Înotul: 8 sfaturi practice pentru antrenamentul în apă

Sfat 1: Acest lucru vă ajută atunci când învățați să înotați

Admirați înotători precum Mirna Jukic sau Fabienne Nadarajah, sunteți familiarizat cu stilul de înot obișnuit, dar ați dori să încercați stiluri de înot precum crawl sau fluture? După ce v-ați informat în detaliu cu privire la secvențele de mișcare pe YouTube, cel mai bine este să exersați mai întâi pe uscat. De exemplu, pentru stilul crawl puteți antrena secvența dintre mișcarea brațelor, atingerea apei cu picioarele și întoarcerea capului către lateral pentru a respira, fără a înghiți prea multă apă sau a stropi persoanele care înoată pe lângă dumneavoastră.
Numeroase piscine oferă cursuri de înot pentru copii și adulți. Aici puteți învăța să înotați sub îndrumarea unui profesionist sau vă puteți îmbunătăți capacitățile.
Chiar și înotătorii foarte buni acordă întotdeauna atenție siguranței lor. De exemplu, nu mergeți să înotați singuri în lac, fără ajutoare, cum ar fi o plută.

Sfat 2: Relaxare la înot

Pentru mulți oameni, sportul le permite să se deconecteze mai ușor de la viața de zi cu zi sau după muncă. Înotul reprezintă o alegere foarte bună în acest sens. Odată ce mișcările sunt deprinse corespunzător, putem intra într-o stare de meditație în timp ce înotăm. Ce ne ajută să procedăm în acest sens? Mișcările similare, repetitive, ca în cazul ciclismului. Expertul Ute Ressler afirmă în acest sens: „Cu cât poți înota mai bine, cu atât mai meditativă devine starea. Apa vă susține, dar vă bucurați în același timp de concentrare”.

Sfat 4: Nu uitați să consumați lichide

Ceea ce este de la sine înțeles atunci când alergați, este adesea trecut cu vederea atunci când înotați: Consumați suficiente lichide. Dacă urmăriți înotătorii profesioniști care se antrenează, veți vedea deseori o sticlă de apă pregătită la îndemână pe marginea bazinului. Doar pentru că vă antrenați în apă nu înseamnă că organismul dumneavoastră nu are nevoie de lichide suplimentare din cauza exercițiului. Acest lucru este valabil mai ales vara.

Sfat: Este important să consumați multe lichide, deoarece deficitul de lichide limitează capacitățile cognitive și fizice - dar nu trebuie să suprasolicitați rinichii. De aceea, recomandările științifice sunt: beți aproximativ 240 ml de lichide în fiecare oră în primele 10 ore după trezire - ulterior doar 120 ml. În zilele caniculare și mai ales atunci când faceți sport pe căldură, trebuie să consumați cantități ridicate de lichide. Apropo, culoarea urinei este un bun indicator: cu cât culoarea este mai deschisă, cu atât vă hidratați mai bine. Cu toate acestea, vă rugăm să nu consumați apă din râuri, fluvii sau lacuri: nu este niciodată 100% sigur că apa este de calitate potabilă.

Sfar 4: Evitați deficiența de magneziu atunci când înotați

Dacă mergeți să înotați, trebuie neapărat să evitați apariția crampelor atunci când vă aflați în apă. Dacă aveți crampe la gambă în timp ce dormiți, de exemplu, acest aspect poate fi un indiciu al deficienței de magneziu. Care este motivul pentru această situație? Vara, organismul pierde mai mult magneziu decât de obicei din cauza intensificării transpirației. Dacă plănuiți și un antrenament intensiv de înot, ar trebui să vă asigurați că organismul dumneavoastră este aprovizionat optim cu magneziu. Cu toate acestea, vă rugăm să clarificați cu medicul dumneavoastră aportul de suplimente alimentare.

Sfat 5: Tot​ul depinde de dieta potrivită

Ceea ce puteți garanta fără rezerve dacă doriți să vă sprijiniți în mod optim antrenamentul de înot este o dietă bogată în magneziu. De exemplu, adăugați semințe de dovleac, fulgi de ovăz și fructe uscate la muesli-ul de la micul dejun și luați o banană cu dumneavoastră ca gustare pentru ziua de înot.
Atenție: Nu consumați niciun aliment greu cu o oră înainte de înot!Sfat 6: Înotul vă poate ajuta să slăbiți?

Consumul de calorii la înot nu este la fel de mare ca la alergare. De asemenea, stilul normal de înot la bras arde mai puține calorii decât stilurile intense de înot, cum ar fi crawl. Cu toate acestea, înotul asociat cu o dietă echilibrată vă poate îmbunătăți forma sportivă. Dacă vă luptați cu kilogramele în exces în zona abdomenului, înotul este benefic pentru că stimulează musculatura abdominală. Exercițiile în apă stimulează metabolismul și circulația sângelui. Pentru persoanele cu greutate mai mare, alte sporturi sunt adesea foarte obositoare și solicită articulațiile, dar înotul reprezintă combinația perfectă de wellness și sport.

Sfat 7: Înotul în timpul sarcinii

Sunteți însărcinată vara și doriți să vă răcoriți puțin în timp ce înotați? Cel mai bine este să discutați în prealabil cu ginecologul dumneavoastră despre acest lucru. Nu vă suprasolicitați și nu intrați niciodată singură în apă.

Sfat 8: Ar trebui ca bebelușii să știe deja să înoate ?

Este posibil să doriți să profitați de sezonul cald pentru a-i permite bebelușului dumneavoastră să se bucure de primul contact cu apa. Care sunt aspectele de care trebuie să țineți cont în acest sens? Bebelușul trebuie să poarte în mod obligatoriu aripioare de apă și să fie însoțit și supravegheat de părinți în permanență în apropierea apei. În loc de o piscină zgomotoasă, bebelușul dumneavoastră va fi probabil mai fericit să petreacă ceva timp într-o grădină umbrită, bine protejat și acoperit cu cremă de soare. Dacă aveți ocazia, puteți monta în acest context o mică piscină gonflabilă pentru copii și îl puteți familiariza pentru primele contacte cu apa. Asigurați-vă că testați cu atenție dacă micuțul dumneavoastră iubește apa înainte de a rezerva un curs de înot pentru copii.

Concluzie:

Înotul este un antrenament bun pentru întregul corp, care poate îmbunătăți condiția fizică atât a persoanelor tinere, cât și a celor vârstnice. Este important să fiți întotdeauna atenți la propria siguranță (de exemplu, nu înotați singuri în lac fără o plută) și să respectați câteva reguli de bază (fără consumarea de alimentele grele chiar înainte de înot).

Aceste produse de la dm pot fi utile pentru înot:


Supliment alimentar proaspăt-fructat

Pastile cu magneziu și aromă de portocale de la Mivolis

Cumpără acum din magazinul online dm

Îmbogățit cu vitamine

Suc de pepene de la Power Fruit


Cumpără acum din magazinul online dm