Active Beauty
Cinci sporturi la modă pe care le vom încerca în 2024

Fitness-Hypes

Cinci sporturi la modă pe care le vom încerca în 2024

Nu trebuie să puneți în aplicare toate tendințele. Dar vă puteți informa. De exemplu, aflați care sunt noile sporturi la modă. Poate că există ceva care este distractiv? La urma urmei, sportul ar trebui să atingă în principal un obiectiv: distracție. Și după mulți ani de ture de jogging și sesiuni de yoga, suntem în sfârșit pregătiți să încercăm ceva nou.

Aceste cinci sporturi la modă vor fi foarte distractive în 2024

1. Vom practica HIIT în 2024 în interior și la aer liber

HIIT înseamnă High Intensity Intervall Training și este numit astfel deoarece provoacă cu adevărat corpul și ne permite să ne antrenăm cu un ritm cardiac foarte ridicat. Această formă de antrenament foarte populară în prezent este la mare căutare în rândul femeilor și bărbaților, deoarece stimulează arderea grăsimilor, crește forța și masa musculară și, în general, îmbunătățește condiția fizică. Așadar, dacă doriți să vă modelați corpul într-un mod concentrat, HIIT reprezintă alegerea potrivită. Antrenamentul este structurat în așa fel încât unitățile de antrenament cu intervale foarte intense alternează cu faze scurte de odihnă. Ritmul cardiac crește vertiginos și corpul aleargă la viteză maximă în timpul sesiunilor de antrenament, care durează între 10 - 30 de minute. De asemenea, este adesea mai ușor să găsiți timp pentru un antrenament scurt și intens decât pentru o alergare de anduranță de 60 de minute. Potrivit studiilor, efectul asupra condiției fizice este același. Femeile chiar au mai mult de câștigat în special, deoarece acestea ar trebui oricum să depună eforturi pentru a conserva și a dezvolta masa musculară începând cu vârsta de 40 de ani. În prezent sunt disponibile numeroase aplicații cu instrucțiuni foarte bune pentru exerciții. Acestea pot fi efectuate pur și simplu cu greutatea propriului corp sau cu greutăți ușoare sau gantere.

2. Spikeball în primăvara și vara anului 2024

Spikeball este o modalitate excelentă de a vă menține în formă în echipă pentru oricine se bucură de companie, distracție și jocuri în timp ce face sport. Jocul cu mingea din anii 1980 necesită un anumit nivel de pregătire fizică de bază. Este vorba despre joacă cu o minge mică și un fileu; spre deosebire de volei, terenul de joc nu este limitat și sunteți în continuă mișcare și alergare. De asemenea, ar trebui să puteți efectua sărituri fără probleme. Spikeball nu este potrivit pentru persoanele cu probleme la genunchi sau cu articulații întinse și dureri de spate, deoarece jocul necesită anumite mișcări bruște.

3. Piloxing: sportul la modă de la Hollywood

Acesta este conceput pentru a dezvolta masa musculară, a tonifia corpul și a vă ajuta să vă atingeți corpul de vis: piloxingul, antrenament pe intervale în grup, este o combinație de Pilates și box (citiți aici de ce boxul devine din ce în ce mai popular în rândul femeilor). Exercițiile inspirate din Pilates întăresc grupele musculare mai profunde. Acestea sunt combinate cu elemente din boxul de fitness care promovează mobilitatea. Efectul de antrenament asigurat de piloxing este sporit de mănușile speciale care sunt dotate cu greutăți.

4. Barre-Workout: Fit mit Ballerina-Training Barre-Workout: în formă cu trainingul pentru balerine

Barre este unul dintre sporturile la modă care lucrează corpul de sus până jos și îl modelează corespunzător. Antrenamentul intensiv la bara de balet combină elemente de balet cu Pilates și yoga. Amestecul de mișcări rapide și lente este foarte eficient și - la fel ca numeroase sporturi la modă - este originar din SUA, unde este foarte popular printre modele și influenceri. Deoarece antrenamentele la bară dezvoltă în primul rând grupele musculare mai profunde, o sesiune este foarte obositoare. (Puteți citi aici despre cum să preveniți sau să vindecați rapid febra musculară.)
Cu toate acestea, muzica ritmată de fundal face ca antrenamentele la bară să fie foarte distractive și promovează simțul ritmului și al coordonării. Nu aveți nevoie de niciun echipament special; șosetele antiderapante și hainele sport mulate (pentru a vă ajuta să recunoașteți mai repede erorile de postură) sunt suficiente. Restul echipamentului este furnizat de studiourile de fitness special amenajate care oferă antrenamente la bară.

5. Ciclism în aer liber în sezonul cald

În ultimii ani, numeroși pasionați de fitness și-au descoperit dragostea pentru sporturile în aer liber. În fruntea listei: ciclismul. Fie că este vorba despre ciclism montan, despre o plimbare ocazională cu bicicleta la sfârșit de săptămână sau despre călătorii mai lungi pe o bicicletă electrică, ciclismul este tendința sporturilor în aer liber din 2024. Conform sondajelor, peste 56% dintre austrieci susțin că mersul pe bicicletă îi face fericiți. Majoritatea oamenilor merg cu bicicleta pentru a se relaxa și a se destinde. Dar exercițiile fizice în aer liber și „consumarea energiei” pe bicicletă se bucură, de asemenea, de popularitate. Un mare plus pentru familii: mersul pe bicicletă în aer liber reprezintă o modalitate excelentă chiar și pentru cei mai mici copii pentru a-și valorifica energia și nimic nu stă în calea unei excursii comune cu beneficii pentru sănătate. În plus, bicicletele electrice de calitate superioară pentru excursii montane lungi pot fi acum închiriate cu ușurință în orice stațiune de vacanță.

6. Peloton poate fi practicat și iarna

În timpul pandemiei, tendința a fost de a avea programe de exerciții fizice la domiciliu relativ simple, fără echipament, folosind doar greutatea propriului corp, care să poată fi practicate la domiciliu, pe un covoraș de yoga sau de sport, cu ajutorul unei aplicații. În prezent se constată o perfecționare a tendinței. Individualizarea câștigă teren și în acest domeniu, concentrându-se pe echipamente sportive de înaltă tehnologie și pe antrenamente specifice, exact ca în sala de sport. Lumea întreagă cunoaște brandul Peloton cel târziu începând cu filmul „Sex and the City spin-off” și „And Just Like That”. Cel mai cunoscut instrument al mărcii, care oferă o gamă de echipamente sportive și cursuri online, este bicicleta Peloton. În cadrul sesiunilor de antrenament ghidate, vă antrenați cu un trainer virtual, cu echipamente de top și cursuri de top, ca și cum ați fi în sala de sport - doar că de acasă. Sunt posibile ciclismul, alergarea sau antrenamentele, toate coordonate, bineînțeles, cu aplicația Peloton special dezvoltată. Avantajul: cursurile pot fi accesate în orice moment pe ecranele aparatelor și în aplicație. Antrenori experimentați oferă îndrumare virtuală și sunt oferite peste 14 discipline pentru sănătate fizică și psihică.