Active Beauty
Natura în locul sălii de sport: 5 idei pentru sport în aer liber

Antrenament în aer liber

Natura în locul sălii de sport: 5 idei pentru sport în aer liber

Ieșiți din sala de sport, antrenați-vă astăzi afară! Acum tot ce vă mai lipsește este activitatea potrivită în aer liber, care să se potrivească cu viața de zi cu zi și cu preferințele dumneavoastră? Avem câteva idei.
Întotdeauna merită să începeți cu un sport nou. Fitness-ul în aer liber este distractiv și, de asemenea, deosebit de eficient. Chiar și în mijlocul orașului, un antrenament în aer liber este foarte recomandat, potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Copenhaga. Fie că este vorba de aerul din oraș, de pădure sau de panorama montană: condițiile în continuă schimbare din aer liber ne provoacă corpul și mintea. Trasee accidentate, vântul care ne suflă în față sau cățărări pentru care trebuie să ne adunăm forțele - toate acestea pun mai multă presiune asupra mușchilor și tendoanelor decât sala de gimnastică din interior. În același timp, ne antrenăm atenția și capacitatea de reacție. Un alt plus pentru cei nepasionați de fitness: timpul trece mult mai repede în timpul sporturilor în aer liber decât pe banda de alergare care se învârte monoton.

Cum să găsiți sportul în aer liber potrivit pentru dvs.

Acum tot ce mai lipsește este tipul de sport potrivit care să se potrivească preferințelor și vieții dvs. de zi cu zi? Cu ajutorul următoarelor întrebări puteți afla în ce direcție ar trebui să vă îndreptați:
  • Ce fel de sport mi-ar face bine acum?
  • Ce condiție fizică trebuie să am?
  • De ce am nevoie acum - acțiune și provocare sau mai degrabă odihnă și echilibru?
  • Ce mi-a plăcut când eram copil?
  • Cum aș putea redescoperi această bucurie pentru mine?

5 idei pentru sport în aer liber

1. Jogging

Der Klassiker unter den Sportarten für draußen. Aber langweilig? Keineswegs! Sportul clasic în aer liber. Dar plictisitor? Nu, deloc!


Potrivit pentru: oricine dorește să-și îmbunătățească condiția fizică.
Echipament: asigurați-vă că primiți sfaturi despre pantofii de alergare potriviți de la un magazin specializat.
Bun pentru: rezistență și sistemul cardiovascular
Sfaturi pentru începători: nu vă grăbiți imediat, trei ședințe pe săptămână de 30-60 de minute fiecare sunt un bun început. Variați distanța de alergare pe măsură ce vă creșteți condiția fizică. Aplicațiile de fitness vă pot ajuta să începeți


2. Exerciții cu greutatea corporală

Să vă readuceți corpul în formă fără echipament de fitness, aceasta este ideea din spatele marelui trend „Bodyweight Training”.

Potrivit pentru: toată lumea, atât începători cât și avansați.
Echipament: un covoraș este suficient, dar vă puteți folosi și de împrejurimi: băncile din parc sau trunchiurile de copac servesc ca ajutoare pentru flotări.
Bun pentru: mușchii din mijlocul corpului, așa-numitul „nucleu".
Sfaturi pentru începători: începeți moderat, cu două-trei ședințe de 45 de minute pe săptămână.


3. Calisthenics

„Calisthenics" vine din greacă și înseamnă „forță bună". Acest sport se bazează, de asemenea, pe exerciții cu propria greutate și este foarte popular în New York.


Potrivit pentru: oricine dorește să-și sporească controlul corpului și să-și dezvolte forța.
Echipament: cadre, bare și bănci în locurile de joacă sau în propriile parcuri sportive și facilități de fitness în aer liber
Bun pentru: întregul corp
Sfaturi pentru începători: începeți cu exerciții de bază, cum ar fi tracțiuni, flotări și genuflexiuni. Pas cu pas puteți trece la exerciții mai dificile. Antrenamentele de calistenie sunt disponibile pe YouTube, de exemplu.


4. Înot

Fie că este vorba de o piscină în aer liber sau de un lac - înotul este distractiv și a primit din nou mai multă atenție de când a apărut tendința de înot sălbatic (chiar și în sezonul rece!).


Potrivit pentru: toată lumea, în special persoanele cu probleme articulare.
Echipament: merită să investiți în ochelari de înot bine ajustați
Bun pentru: în special pentru umeri, capacitatea de pompare a inimii și volumul plămânilor.
Sfaturi pentru începători: cursurile de înot pentru adulți reîmprospătează vechile tehnici. Începeți cu stilul bras, crawl-ul este mult mai obositor. De două-trei ori pe săptămână, timp de 45-60 de minute de fiecare dată, este un bun început.


5. Qigong

Sportul în aer liber pentru mai multă seninătate. Exercițiile de meditație, concentrare și mișcare din Orientul Îndepărtat ne fac să fim echilibrați.


Potrivit pentru: oricine simte tensiune legată de stres în spate, picioare și umeri și are probleme în a se deconecta.
Echipament: un loc frumos pentru a vă odihni în aer liber
Bun pentru: conștientizarea corpului și echilibrul interior
Sfaturi pentru începători: pentru a face exercițiile în mod conștient și corect, este util să participați la un curs. Începătorii se antrenează timp de 20-40 de minute de trei până la cinci zile pe săptămână.