Active Beauty
Yoga pe scaun: Fiți în formă cu aceste trei exerciții

Luați loc pe scaun!

Yoga pe scaun: Fiți în formă cu aceste trei exerciții

Le știm cu toții, bunele intenții de început de an. Dar de ce eșuăm adesea în demersurile propuse? Ei bine, uneori pur și simplu ne asumăm prea multe deodată. Și uneori alegem sporturi noi care pur și simplu ne copleșesc. Dar anul acesta totul este diferit! Pentru că, cu această yoga pentru începători, începem noul an într-un mod delicat, dar sportiv. Pe un scaun!

Yoga pe scaun: de ce ne-am decis să începem acum

Desigur, puteți începe noul an plin de energie - de exemplu, cu un antrenament HIIT care să vă facă să transpirați sau cu o rundă de box. Cu toate acestea, dacă doriți să luați lucrurile mai pe îndelete și să vă creșteți încet, dar constant, progresul sportiv, să începeți să faceți exerciții fizice sau pur și simplu să încercați ceva nou, yoga pe scaun reprezintă alegerea perfectă. Toate avantajele dintr-o singură privire:
  • Vă puteți antrena oricând și oriunde (atâta timp cât aveți un loc pe scaun) - chiar și la birou.
  • Acest sport este potrivit pentru persoanele cu dizabilități fizice, pentru începători și pentru persoanele în vârstă.
  • Yoga pe scaun întărește legătura dintre corp și minte și, de asemenea, protejează articulațiile și relaxează mintea.
  • Are un efect pozitiv asupra mobilității, circulației sângelui, a posturii generale și a conștientizării corpului.

Trei exerciții pentru întregul corp

Important: Pentru a practica acest sport, aveți nevoie de un scaun cu înălțime normală (aprox. 45 cm), haine confortabile, fără încălțări, dar cu șosete și o băutură (cu conținut de electroliți) la îndemână. Dacă doriți, dați drumul la muzica preferată sau la piese relaxante - acest lucru vă va crește motivația.

Încălziți-vă bine înainte de a începe să practicați yoga: Pentru a proceda în acest sens, așezați-vă pe un scaun potrivit, cu spatele drept și genunchii în unghi drept. Inspirați adânc și întindeți brațul drept spre tavan. Țineți umerii drepți și relaxați-vă ceafa. Pe măsură ce expirați, îndoiți partea superioară a corpului spre stânga și mențineți această poziție timp de câteva respirații. Ulterior reveniți în poziția inițială și efectuați exercițiul cu brațul stâng. Trei până la patru repetări pe fiecare parte.


Este timpul pentru antrenament:

1.Salutul soarelui
Stați în poziție verticală, cu genunchii în unghi drept, picioarele depărtate pe podea până la lățimea șoldurilor. Inspirați și întindeți brațele spre tavan, cu dosul mâinilor orientate spre exterior. Expirați și coborâți încet brațele către față până când acestea ating picioarele. Mențineți poziția timp de câteva secunde. Inspirați din nou și deplasați partea superioară a corpului în sus până când aceasta este înclinată la un unghi de 45 de grade - brațele rămân întinse și umerii sunt trași în jos. Mențineți această poziție timp de aproximativ treizeci de secunde. Ulterior, coborâți partea superioară a corpului înapoi în jos și atingeți-vă picioarele. Repetați exercițiul de cinci până la zece ori.

2.Câine care privește în jos
Începeți în aceeași poziție de plecare ca la salutul soarelui - cu diferența că picioarele sunt apropiate prin apăsare și întinse către față și doar călcâiele mai ating podeaua. Întindeți brațele spre tavan, cu palmele orientate spre exterior, și formați o linie cu spatele și capul, fără a trage umerii în sus. Acum inspirați și înclinați-vă partea superioară a corpului către față, la un unghi de 45 de grade. Mențineți poziția timp de cinci respirații și reveniți în poziția inițială. Acest exercițiu poate fi repetat și de cinci până la zece ori.

3. Semilună răsucită

Stați în poziție verticală, cu picioarele depărtate pe podea la lățimea șoldurilor. Inspirați profund și expirați în timp ce vă întoarceți ușor și încet partea superioară a corpului spre dreapta. Așezați brațul drept înapoi pe scaun și sprijiniți-vă mâna stângă pe partea exterioară a genunchiului drept. Mențineți poziția timp de aproximativ cincisprezece secunde, apoi schimbați partea - cinci până la zece repetări pe fiecare parte. Pe parcursul întregului exercițiu, asigurați-vă că picioarele sunt întotdeauna bine așezate pe podea și că șoldurile rămân într-un unghi drept. De asemenea, ar trebui să vă răsuciți în toate situațiile doar atât cât este confortabil și posibil.

Consumați multe lichide după antrenament pentru a vă menține corpul hidratat.
Cât de des ar trebui să mă antrenez pe săptămână?
În principiu, puteți practica yoga pe scaun în fiecare zi. Cu toate acestea, ca în orice situație, este important să acordați atenție corpului dumneavoastră și să nu exagerați. Aceasta este singura modalitate de a transforma un test inițial într-o rutină de antrenament pe termen lung.