Active Beauty
Dureri menstruale: aceste 4 remedii de casă vă pot ajuta

Cod roșu

Dureri menstruale: aceste 4 remedii de casă vă pot ajuta

Nu trebuie să apelați de fiecare dată la o pastilă. Mama Natură oferă diferite soluții pentru a le ajuta pe femei să treacă mai bine peste neplăcerile apărute în timpul menstruației și să nu fie chinuite de crampele menstruale dureroase. Următoarele remedii casnice împotriva durerilor menstruale sunt eficiente în toate situațiile.

Să stabilim un lucru de la bun început: dacă durerile menstruale sunt neobișnuit de puternice, este esențial să consultați un ginecolog și să aflați care este cauza. De exemplu, anumite femei suferă de endometrioză, reprezentând excrescențe benigne ale mucoasei uterine, care sunt însoțite de dureri foarte puternice.

Aceste patru remedii casnice pot fi de ajutor în cazul durerilor menstruale:

Următoarele reguli se aplică tuturor remediilor de casă recomandate: discutați cu farmacistul dumneavoastră despre posibilele efecte secundare și interacțiuni și nu subestimați puterea plantelor medicinale. Simptomele severe sau de lungă durată trebuie clarificate de un medic!

1. Melăreaua

Indispoziții înainte și în timpul menstruației? În funcție de durata și de intensitatea acestora, poate fi vorba despre un sindrom premenstrual (PMS) sau de tulburare disforică premenstruală (PMDS). În ambele cazuri, ceaiul de melărea poate ameliora simptomele. Deoarece melăreaua este un fitohormon, ceea ce înseamnă un hormon vegetal, este important să vă adresați unui medic. Se spune că melăreaua scade nivelul de prolactină și, prin urmare, poate fi benefic pentru afecțiunile care sunt declanșate de un nivel prea ridicat de prolactină. Posibilele domenii de aplicare a acestui remediu de casă includ, de exemplu, durerile menstruale, durerile mamare înainte și în timpul menstruației sau afecțiunile din timpul menopauzei. Un sfat medical este necesar și în cazul sindromului SOPC (sindromul ovarelor polichistice), deoarece în unele cazuri administrarea de melărea poate fi chiar contraindicată. Fructele uscate de melărea pot fi preparate sub formă de ceai, dar un extract este mai eficient.


Recomandare: Vă rugăm să discutați înainte cu medicul dumneavoastră despre melărea. Există interacțiuni cu acest remediu de casă, de exemplu, nu este recomandat în timpul sarcinii sau al alăptării.

2. Mantaua doamnei

Un alt ceai care poate ajuta la durerile menstruale este ceaiul de mantaua doamnei. Se spune că acest ceai ameliorează crampele abdominale din timpul menstruației. Acest remediu casnic încercat și testat în practică este un adevărat erou în lumea femeilor și poate fi folosit și în timpul menopauzei. Alte domenii posibile de utilizare ale acestui miracol universal: problemele gastro-intestinale și varice. Și în acest caz, ar trebui să vă faceți o programare la medic pentru a ajunge la fondul problemei de sănătate și pentru a clarifica orice efecte secundare și interacțiuni.

3. Coada șoricelului

Se spune că și coada șoricelului combate crampele menstruale și calmează durerea. Doamnele care au probleme digestive în timpul menstruației pot găsi, de asemenea, sprijin în această plantă miraculoasă. Coada șoricelului poate avea un efect pozitiv asupra tulburărilor premenstruale și poate favoriza un somn plăcut în timpul menopauzei. Cel mai bine se prepară sub formă de ceai. Farmacistul dumneavoastră vă va oferi cu plăcere recomandări despre efectele secundare și interacțiunile de care trebuie să fiți conștiente și vă va pune la dispoziție informații despre plantele cu care ar putea fi combinată coada șoricelului pentru a crea o experiență unică oferită de un ceai calmant. Cel mai bine ar fi să clarificați aspectele privind afecțiunile grave și de lungă durată cu medicul dumneavoastră.

4. Mușețelul

Puteți găsi acest remediu de casă în orice supermarket și probabil chiar în dulapul de ceaiuri de la birou: ceaiul de mușețel. Uneori îl bem pur și simplu pentru a calma nervii și stomacul, dar această plantă oferă mai multe beneficii. Este, de asemenea, un posibil antispastic și analgezic pentru durerile menstruale. Pentru cei care suferă de flatulență în timpul menstruației, ceaiul de mușețel poate oferi o ușurare suplimentară.


Recomandare: în cazul reacțiilor alergice la plantele din familia asteraceae, doamnele trebuie să evite coada șoricelului și mușețelul și să opteze pentru un alt remediu.