Active Beauty
Sport pe căldură: cele mai bune 5 sfaturi pentru temperaturi ridicate

Rămâi răcorit

Sport pe căldură: cele mai bune 5 sfaturi pentru temperaturi ridicate

Fiecare atlet reacționează diferit la performanța fizică în căldură, unii tolerează mai bine exercițiile fizice în căldură, alții mai puțin. Dar toată lumea ar trebui să țină cont de aceste recomandări

Cinci reguli pentru exercițiile fizice pe timp de caniculă

1. Locul și timpul sunt importante

În mijlocul verii, sportivii amatori pasionați ar trebui să devină matinali. Dimineața, temperaturile sunt de obicei încă moderate, iar nivelurile de ozon sunt, de asemenea, cele mai scăzute. Nivelul de ozon este cel mai ridicat între orele 11 și 7. Atunci când se ating valorile limită (de la 180 mg pe metru cub), trebuie să adaptezi sporturile intense în aer liber și intensitatea antrenamentelor sau să îți întrerupi antrenamentele.

2. Nu uita de crema de protecție solară!

Este timpul să aplici crema de protecție solară! Sportivii care practică sport în aer liber ar trebui să aplice întotdeauna un strat de cremă de protecție solară cu factor de protecție ridicat înainte de începerea exercițiilor. Acest lucru este valabil mai ales pentru sporturile acvatice și pentru sporturile practicate în munți. Cel mai bine este să folosești o cremă de protecție solară care nu este prea grasă, dar totuși rezistentă la apă: grăsimea înfundă porii și împiedică transpirația, loțiunile solubile în apă sunt spălate prea repede de transpirație.

3. Transpirația se domolește: poartă îmbrăcăminte adecvată

Îmbrăcămintea corespunzătoare permite pielii să respire și transpirației să se evapore. Acest lucru permite corpului să se răcească în timpul sportului pe căldură. De asemenea, ar trebui să porți o șapcă și, dacă soarele este puternic, ochelari de soare sport. În cele din urmă, capul, ochii și gâtul sunt părți sensibile ale corpului care trebuie protejate suplimentar.

4. Bea suficient

În zilele călduroase și în timpul efortului fizic, trebuie să bei de trei până la patru ori mai mult decât de obicei pentru a compensa pierderea de lichide în timpul efortului (0,5 - 1,5 litri pe oră). Deshidratarea nu numai că scade performanța, dar pune în pericol sănătatea!

5. Personalizează traseul

Traseul tău obișnuit de alergare este în soarele arzător? Adaptează-ți locurile de alergare sau de antrenament în aer liber și alege locuri mai umbroase în plină vară - pielea și circulația îți vor mulțumi!

Exerciții fizice pe căldură: fă pauze în ciuda vremii!

Soarele strălucește pe cer și tu ai chef de mișcare? De înțeles, până la urmă, nu numai că starea de spirit crește pe vreme bună, dar și motivația ta de a te antrena crește exponențial odată cu temperaturile din termometru. Cu toate acestea, ar trebui să fii atent la semnalele corpului tău. Ar trebui să te oprești din exerciții pe căldură dacă ai simptome precum dureri de cap, amețeli sau greață. Ce ar trebui să faci dacă soarele și căldura devin prea mari? Caută umbră, bea apă și folosește comprese răcoroase.