Nu toată lumea vrea să se bazeze pe pilula contraceptivă - și în multe relații de lungă durată, prezervativele nu mai sunt pe placul partenerilor. Iată unde sunt la îndemână evoluțiile vechi și noi din domeniul femtehnologiei. Oferim o imagine de ansamblu asupra modului în care contracepția fără hormoni poate fi optimizată cu sprijinul unui computer sau al unei aplicații.

Este contracepția fără hormoni, cu ajutorul unui computer sigură ?

Calculatorul contraceptiv este potrivit pentru relațiile mai lungi, stabile, în care un copil surpriză nu reprezintă o problemă. Indicele Pearl pentru calculatoarele contraceptive prezentate (în funcție de metodă) este de aproximativ 2-5, adică 2-5 din 100 de femei vor rămâne însărcinate. Prin urmare, nu este o metodă contraceptivă 100% sigură și fiabilă. Suportul computerizat funcționează relativ bine dacă ciclul este cât se poate de regulat, dar dacă există nereguli, aplicația devine nesigură.

Atenție: Calculatorul contraceptiv nu te protejează împotriva bolilor cu transmitere sexuală; pentru a le evita, se recomandă sexul protejat cu un prezervativ.

Pentru cine este potrivită contracepția fără hormoni, cu ajutorul unui computer?

Femeile conștiincioase, răbdătoare și cu cicluri menstruale regulate pot folosi contracepția fără hormoni cu ajutorul unui computer. Ceea ce nu trebuie uitat aici este faptul că femeia trebuie să facă un anumit efort în acest caz, deoarece trebuie să facă o măsurătoare la anumite momente (de obicei, în mod regulat, dimineața). Sexul spontan de dimineață nu este, din păcate, posibil.

Contracepția fără hormoni prin măsurarea respirației


O nouă dezvoltare Femtech: dispozitivul de urmărire a ciclului Breath ilo, care ajută la recunoașterea zilelor fertile și care a fost dezvoltat de un start-up austriac. Acesta analizează respirația și poate deduce din ea fazele ciclului. Măsurarea se face prin intermediul conținutului de CO2, care variază în funcție de starea hormonală. În combinație cu aplicația, dispozitivul de urmărire a ciclului poate veni în sprijinul celor care doresc să aibă copii, deoarece sunt determinate zilele fertile, precum și antrenamentul bazat pe ciclu.

Cu măsurarea hormonilor, indicele Pearl este de aproximativ 5, adică 5 din 100 de femei care folosesc această metodă de contracepție rămân însărcinate.