Active Beauty
An nou, un nou eu: șase sfaturi despre cum să fim în formă!

Bunăstare

An nou, un nou eu: șase sfaturi despre cum să fim în formă!

Combinația dintre mese grele, stres, somn puțin și mahmureala ocazională este o adevărată provocare pentru organism. Îți vom arăta cum poți să depășești toate acestea cu șase sfaturi simple și să începi să te redresezi în noul an.
 

Așa reveniți ușor în formă! 

1. Dușuri alternante

Alternarea dușurilor calde și reci vă poate face să vă simțiți ca și cum ați renăscut. Alternarea dușurilor vă stimulează sistemul imunitar și reglează circulația. Un peeling o dată pe săptămână revigorează în plus organismul și elimină celulele moarte ale pielii.


2. Mai multă mișcare

Majoritatea caloriilor pe care le-ați ars în timpul sărbătorilor au fost pe drumul dintre canapea și frigider?
Puneți-i punct! Dar, nu trebuie să atingeți performanța maximă în primele săptămâni. Acordați timp corpului dumneavoastră să se obișnuiască cu exercițiile fizice. Încercați să integrați sportul în viața de zi cu zi. Stabiliți-vă obiective mici, realiste, pe care să le veți îndepliniți cu siguranță.

3. Ieșiți afară

Nu trebuie neapărat să faceți jogging la temperaturi sub zero grade. Ajută chiar și o plimbare. Aerul proaspăt îmbogățește întregul organism cu oxigen. Garantat vă veți simți plini de energie după aceea! Dacă transpirați, eliminați și toxinele din corp.


4. Acordați atenție alimentelor pe care le consumați

Urmăriți-vă îndeaproape obiceiurile alimentare pentru o perioadă: asigurați-vă că mâncați mai puține grăsimi și zahăr. Un jurnal alimentar poate fi de ajutor. Abțineți-vă de la diete stricte și concentrați-vă mai degrabă pe o alimentație echilibrată, intuitivă. Să începeți anul cu o dietă este o intenție bună, dar de multe ori are efect contrar: efectul yo-yo, care dublează greutatea pe care ați pierdut-o cu greu. Mai bine: Bucurați-vă de mesele vastre în mod conștient!


5. Activați creierul 

Reluați încet-încet activitatea mentală care poate a fost neglijată în timpul sărbătorilor: Citiți ziarul la micul dejun. Răspundeți la corespondența și la e-mailurile care au fost lăsate în urmă. Citiți câteva pagini dintr-o carte bună în fiecare seară (poate chiar ați primit una cadou).

De asemenea, este bine să alegi un curs pe care v-ați dorit mereu să îl faceți. Ar fi de preferat să vă uitați mai rar la telefonul mobil- pentru că acesta doar vă distrage atenția.


6. Consumați mai puțin alcool

Alcoolul are deosebit de multe calorii. Prin urmare, evitarea totală a băuturilor alcoolice pentru o perioadă de timp este o idee bună pentru a vă menține în formă. Există, de asemenea, multe alternative delicioase la alcool, cum ar fi cocktailurile nealcoolice sau ceaiurile reci neîndulcite, care stimulează în același timp și metabolismul.