Active Beauty
Longboarding: sportul care garantează distracție

Surfing prin oraș

Longboarding: sportul care garantează distracție

Stai pe el, îți pierzi echilibrul și bang - aterizezi pe jos. Oricine a stat vreodată pe un skateboard știe că primele încercări se termină aproape întotdeauna prin a deveni una cu asfaltul - dar, din păcate, într-un mod neplăcut. Noroc că mersul pe longboard este mult mai ușor. Și, pe deasupra, este un sport grozav care poate fi practicat și în mijlocul orașului.

O singură placă, posibilități nelimitate

Fie că este vorba de downhill, hippie jump sau dans freestyle - longboardingul a devenit un sport multifuncțional extrem de popular în ultimii ani. Nu e de mirare! La urma urmei, este expresia unui stil de viață care celebrează dezinvoltura, libertatea, nonconformismul și care transformă fără menajamente lumea într-un teren de joacă plin cu multiple fațete.
Cu toate acestea, la prima vedere, nu este prea evident pentru un începător în ce fel diferă un longboard de un skateboard clasic. Dar dacă te uiți mai atent, devine clar că cele două plăci sunt destul de diferite:
  • Skateboard-urile sunt folosite în primul rând pentru a efectua cât mai multe trucuri diferite - în sălile de skate, în parcuri sau pe rampe. Stai pe o punte de lemn care este curbată în față și în spate (nose și tail). Lungimea variază între 70 și 90 de centimetri. Este relativ subțire și are axe rigide și înguste care sunt potrivite cu puntea și care au rolul de a asigura stabilitate la sărituri și alunecări.
  • Longboardul este în primul rând un mijloc de transport care poate fi folosit pentru a parcurge fără probleme distanțe mai mari. Acesta este motivul pentru care mulți oameni îl folosesc acum ca alternativă la transportul în comun. Nasul și coada sunt plate, iar placa poate avea o lungime de până la un metru și jumătate. De asemenea, are axe largi și flexibile și este dotată cu roți moi și mari pentru a aluneca ușor pe asfalt.

Un sport sănătos pentru toate vârstele

În ultimii ani, hype-ul despre această placă a crescut. Dacă în trecut erau mai ales băieții și tinerii care se deplasau la școală sau la universitate pe plăcile lor, astăzi vezi din ce în ce mai multe fete și femei care se plimbă zi cu zi pe plăcile lor lungi. Dar mersul pe un longboard nu arată doar cool - este ușor de învățat atât pentru copii, cât și pentru adulți și este un antrenament foarte eficient pentru întregul corp. Toate avantajele dintr-o singură privire:

Stimulent natural al sistemului imunitar.

Să începem cu ceea ce este evident: atunci când alegi acest sport, automat petreci mult timp afară. Studiile arată că doar treizeci de minute de aer curat pe zi întăresc sistemul imunitar, făcându-ne corpul mai puțin sensibil la boli. În plus, exercițiile regulate în aer liber stimulează producția de serotonină, care, la rândul său, are un efect pozitiv asupra stării noastre de spirit.

Antrenament orientat spre echilibru

Cu cât înaintăm în vârstă, cu atât mai prost devine simțul nostru de echilibru. Dar vestea bună este că putem contracara acest lucru. Pentru a ne putea deplasa pe un longboard, greutatea corpului trebuie să fie în mod constant deplasată și reechilibrată. Acest lucru întărește abilitățile de coordonare. Sfat: o placă de echilibru este înlocuitorul ideal pentru a antrena echilibrul chiar și în zilele ploioase, prin echilibrarea corpului pe două elemente fără legătură, o placă și o rolă alungită.

Întărește nucleul central

Longboardingul nu antrenează doar picioarele în mod extensiv. Mușchii centrali beneficiază, de asemenea, de pe urma acestui exercițiu. Rezultatul: un nucleu întărit care ne ușurează presiunea asupra articulațiilor și ne îmbunătățește postura. Iar cel mai minunat efect secundar este că durerile de spate și tensiunea pot fi ameliorate.

Crește concentrarea

Pentru a te pune în mișcare pe placa de lemn, în primul rând trebuie repetate și interiorizate secvențe de mișcare complet noi. În același timp, mediul înconjurător este scanat și analizat în fiecare secundă - la urma urmei, dorești să eviți coliziunile și să nu rănești pe nimeni. Așadar, ai nevoie de un singur lucru înainte de toate: concentrare. Iar longboardingul nu numai că necesită concentrare, dar o și încurajează.

Cum poți deveni și tu un roll model

Dar, înainte de a sări direct pe următoarea placă, există câteva lucruri pe care trebuie să le iei în considerare:
  • Fie că ești începător sau profesionist - casca și genunchierele de protecție sunt esențiale atunci când faci longboarding.
  • Pentru a afla dacă îți place cu adevărat acest sport, îți recomandăm să împrumuți o placă pentru a o încerca mai întâi. Poate că cineva din cercul tău de prieteni are una pe care o poți testa pentru primele tale încercări. Dar unele magazine de skate și plăci oferă din când în când și închirieri pe oră. Odată ce ai decis să integrezi placa în rutina ta sportivă, avem un alt sfat de cumpărare: longboard-urile sunt adesea oferite la prețuri foarte bune pe piețele online - aceasta este o modalitate excelentă de a găsi chilipiruri.
  • Surfingul pe asfalt funcționează cel mai bine pe o suprafață netedă și uscată.
  • Ia-o încet. La fel ca în cazul oricărui alt sport, este nevoie de puțin timp și de practică pentru a te obișnui cu noua provocare.
  • Chiar dacă nu ai nevoie de o echipă pentru longboarding, ar trebui să îți practici întotdeauna noul hobby în prezența unei alte persoane, mai ales la început, doar pentru a fi în siguranță. Iar pe măsură ce trece timpul, cu siguranță vor apărea noi cunoștințe cu care te poți bucura împreună de plăcerea pe roți.