Terapia cu boluri cântătoare - sunete bune pentru sănătatea noastră mentală

Bolurile cântătoare sunt vase metalice care sunt lovite ca un fel de terapie acustică în sesiunile de meditație și yoga. Datorită sunetelor și vibrațiilor armonioase, sunetele pot vibra în întregul corp, au un efect relaxant și ameliorează stresul. La fel ca și așa-numitele "Antrenamente somatice", tehnica este una dintre cele mai fierbinți tendințe de relaxare. Soundbowling se concentrează pe întărirea legăturii dintre minte și corp, detectarea blocajelor și îmbunătățirea conștientizării corpului. Sunetele blânde ale bolurilor cântătoare sunt destinate să ajute la relaxarea fizică și mentală. Acest lucru reduce nivelul de cortizol din organism și, astfel, reduce stresul.

Instructorul de yoga Annemarie Lombard (venusfrecvence.com) folosește în mod conștient sunetele din sesiunile sale de yoga și meditație la studioul de yoga vienez Manas Yoga și explică modul în care acestea afectează corpul nostru.
Ce sunete și frecvențe sunt folosite în terapia cu castron?

„Majoritatea bolurilor și instrumentelor de cântat folosite în bowlingul sonor sunt reglate la 432 megahertzi. Aceasta este considerată o frecvență de deschidere a inimii, umple camera și este folosită pentru relaxare, folosesc sunetele în sesiuni de meditație și yoga. "În Yin Yoga relaxată, de exemplu, sunetele sunt folosite pentru a însoți întinderi mai lungi. Potrivit expertului, sunetele foarte melodice, plăcute se pot relaxa - dar și tonuri puternice, vibrante, care ne scot din ritm și sunt neașteptate, deoarece acestea se găsesc rar în zgomotul de fond al vieții de zi cu zi, pot ajuta la direcționarea atenției spre interior. În timpul sesiunilor, corpul învață să combine aceste sunete cu relaxarea, așa cum se întâmplă în cazul mirosurilor. Mulți asociază aroma de lavandă cu relaxarea și simt această relaxare atunci când percep mirosul. Corpul învață, de asemenea, să atribuie sunetele."

2. Cum afectează sunetul în terapia cu castron corpul?

„S-a dovedit că sunetele dintr-un anumit interval de frecvență afectează sistemul nostru nervos parasimpatic. Corpul nostru este prea des în "modul de luptă sau de zbor" din cauza stresului de zi cu zi. Relaxarea reală are loc numai atunci când pătrundeți în sistemul nervos parasimpatic. "Potrivit expertului, sunetele ajută la călătoria din interior. Sunetul face ca sistemul nostru nervos să se calmeze și să se concentreze în interior în același timp, calmează și poate ameliora durerea. "Curcubeul ca o cale rapida spre relaxare poate beneficia, de asemenea, de sanatatea mintala: Cei care se implica in vibratii pot simti, potrivit lui Lombard, cum sunt eliberate blocajele. Trăim într-o societate care nu mai simte și doar gândește.Surcubeul poate ajuta enorm cu percepția corpului."

3. Pot obține, de asemenea, efectul terapiei cu castronul-cântând acasă?

Între timp, există unele echipamente de sonorizare pentru uz casnic. Dar este suficient să loviți vasul cântând acasă pentru a vă relaxa? Este întotdeauna întrebarea cât de mult mă ocup de subiect. Dacă îmi iau în mod conștient timp pentru o meditație, sunetele pot ajuta, de asemenea, să se relaxeze acasă. "Înainte de a înființa bolurile de cântat în camera de zi, se recomandă câteva sesiuni cu profesionistul.