Active Beauty
Îngrijirea părului: sfaturi de specialitate pentru fiecare tip de păr

Ghid de îngrijire

Îngrijirea părului: sfaturi de specialitate pentru fiecare tip de păr

Sfaturi pentru îngrijirea părului: cum să identifici îngrijirea potrivită pentru părul tău

În situații foarte izolate, părul poate fi atribuit unei singure categorii de tip. Există adesea mai multe caracteristici comune, iar nevoile de îngrijire se pot modifica pe parcursul vieții și chiar în diferite anotimpuri. Prin urmare, îți recomandăm să combini recomandările practice pentru a crea regimul ideal de îngrijire a părului tău.

Îngrijirea pentru părul uscat

Popular precum un elixir de frumusețe hidratant în îngrijirea pielii, acidul hialuronic devine în prezent tot mai important și în îngrijirea părului. Serurile pentru păr și șampoanele care conțin acest ingredient activ au fost dezvoltate special pentru părul lung cu suprafețe și vârfuri uscate, afectate de căldură, decolorate și deteriorate. Hialuronul stochează umiditatea în păr, ajută scalpul să se regenereze și redă elasticitatea pierdută a coafurii. Iată cum funcționează: acidul hialuronic pătrunde în stratul cuticular al părului și asigură hidratarea acestuia. Ca urmare, cuticulele individuale se poziționează din nou strâns și lin unul peste altul - iar părul își redobândește strălucirea sănătoasă. Acidul hialuronic protejează, de asemenea, cuticula împotriva daunelor provocate de căldură, ca un bonus suplimentar de îngrijire. Creșterea în volum este asigurată în stratul de fibre al părului, care conține și inserțiile de cheratină. Dacă acest strat este rehidratat, firele de cheratină sunt din nou protejate corespunzător. Rezultatul: părul se leagănă atractiv și cu mai multă elasticitate.

Există, de asemenea, sfaturi importante de styling pentru părul uscat. Susanne Forobosko‚
Formator în domeniul calității pentru salonul de coafură dm din Austria, subliniază: „Produsele de protecție împotriva căldurii ar trebui să fie folosite înainte de orice coafare cu utilizarea de temperaturi ridicate. În caz contrar, structura părului va fi deteriorată în timp, ceea ce va conduce la apariția vârfurilor despicate și la ruperea firelor de păr. Protecția termică acoperă cuticula asemenea unei pelicule fine și sigilează astfel umiditatea în interiorul firului de păr. Drept urmare, aceasta nu se evaporă, iar părul se menține suplu și nu devine casant sau fragil.”

Îngrijirea pentru părul tern


În spatele unui păr lipsit de strălucire se află întotdeauna o structură fragilă a părului. Stratul cuticulei, care protejează și acoperă interiorul părului, se usucă și devine vulnerabil. Ca urmare, cuticulele individuale nu mai sunt suprapuse în mod corespunzător pentru a reflecta lumina. Există numeroase motive pentru această situație. Pe lângă coafarea cu temperatură ridicată și vopsirea, influențele mediului pot prezenta, de asemenea, relevanță. Apa care conține clor și poluanții din aer lasă reziduuri pe păr și îl deteriorează. Ce este cu adevărat util? O spălare a părului cu un șampon de curățare, pentru redarea strălucirii, care îndepărtează depunerile. Produsele de îngrijire hidratante cu acid hialuronic și proteine netezesc, umplu golurile din cuticulă și redau strălucirea.

Îngrijirea pentru vârfuri despicate

Fiind cea mai veche parte a părului, vârfurile sunt expuse la mult stres. Dacă acestea se despică, acest fenomen este cunoscut cu denumirea de vârfuri despicate. Acestea sunt cauzate de influențe mecanice, chimice sau termice. Din această categorie fac parte hainele, produsele de îngrijire a părului sau vopselele agresive și coafarea frecventă cu ondulatoare, uscătoare de păr, etc. Produsele speciale, îmbogățite cu ulei de argan, moringa sau ricin și adezivi speciali, pot repara vârfurile despicate și pot preveni alte despicături. În acest caz, tunsul poate fi amânat, dar nu evitat complet. Îndepărtarea vârfurilor rupte fără a pierde din lungime? Soluție pentru tăierea vârfurilor despicate: părul este răsucit într-un cordon, iar vârfurile proeminente sunt tăiate cu o foarfecă încinsă.

Îngrijirea părului casant

În timp ce vârfurile despicate apar doar la capete, ruperea părului este o deteriorare structurală care afectează întreaga lungime a părului. Aceasta poate prezenta numeroase cauze diferite - cum ar fi căldura prea mare în timpul coafării, vopsirii, respectiv decolorări, frecarea sau spălările prea frecvente. Punțile de hidrogen de la nivelul firului de păr sunt rupte, iar stratul cuticulei este asprit, astfel încât, în cele din urmă, acesta iese în afară. Ca urmare, interiorul părului își pierde protecția și se usucă. Ingredientele active foarte concentrate, cum ar fi extractul de pere, biotina, acidul hialuronic și aminoacizii, umplu fisurile din păr, netezesc zonele fragile și restabilesc hidratarea. Cu toate acestea, părul nu mai poate fi reparat complet. Prin urmare, tratamentul trebuie continuat până la creșterea firelor de păr deteriorate.

Îngrijirea pentru părul creț

Uleiul de nucă de cocos reprezintă o veritabilă soluție universală pentru îngrijirea corpului și a părului. Pentru părul creț sunt disponibile în special șampoane și spray-uri pe bază de nucă de cocos, deoarece acest tip de păr tinde să fie uscat în mod natural. Ce poate face uleiul de cocos pentru îngrijirea părului? Acesta conține ingrediente valoroase, cum ar fi vitamina E, care pot acționa ca antioxidanți naturali pentru a proteja împotriva influențelor mediului. Deoarece uleiul de nucă de cocos este un ulei foarte bogat, acesta nu este absorbit de păr, ci formează un strat protector în jurul firelor și oferă astfel finisajul lucios dorit, definește buclele și previne vârfurile despicate. Cu toate acestea, ingredientul activ nu este potrivit pentru părul fin și gras, deoarece îl îngreunează și îl face să pară filiform.

Îngrijirea pentru părul drept

Steaua cu lumină tot mai strălucitoare pe cerul frumuseții este evident apa de orez. Ingredientul activ nu este nou, deoarece chiar și în Japonia antică, părul era înmuiat în lichidul lăptos ca tratament de înfrumusețare. Se spune că utilizarea regulată a șampoanelor și balsamurilor care conțin ingredientul activ adaugă strălucire și volum. Cum funcționează? Apa de orez este bogată în vitamina B8 și aminoacizi. Proteinele umplu micile goluri din stratul de cuticule, conferind părului deosebit de tern strălucirea dorită. Creșterea volumului este asigurată de stratul de amidon care se formează în jurul firului de păr și care se îngroașă. Din păcate, ingredientul activ nu reprezintă alegerea potrivită pentru toată lumea: părul fragil devine uscat și casant din cauza excesului de proteine.

Îngrijirea împotriva căderii părului

20 la sută dintre femei și aproape 40 la sută dintre bărbați se confruntă cu căderea părului după vârsta de 20 de ani. Cu toate acestea, cauzele nu sunt doar genetice. Stresul sau lipsa de nutrienți pot fi, de asemenea, motivul. La femei, menopauza poate conduce la o cădere mai intensă a părului. Ajutorul vine sub formă de șampoane speciale și tonice cu cofeină, vitamina B5, mentol sau arnică. Acestea pătrund în straturile mai profunde ale scalpului și stimulează circulația sângelui în zonele respective. Acest lucru permite foliculilor de păr care sunt încă activi să producă un păr mai puternic. „Produsele tonice trebuie aplicate pe scalpul curățat și masate de cel puțin trei ori pe săptămână”, afirmă Helmut Maier, formator de calitate pentru studiul de coafură dm .

Îngrijirea pentru părul gras

Cantitatea de grăsime produsă de scalp este într-o anumită măsură determinată genetic. De multe ori, însă, îngrijirea excesivă cauzează și îngrășarea rapidă a părului. Dacă scalpul este spălat prea des cu produse cu efect de uscare, acesta reacționează prin producerea excesivă de sebum. Șampoanele cu ingrediente active pe bază de plante asigură un efect calmant. De asemenea, ajută să extindeți treptat intervalele dintre spălări cu coafuri împletite și șampon uscat până când se restabilește echilibrul.

Îngrijirea pentru părul grizonat

„Recomand rafinarea părului grizonat, care face să dispară nuanța galbenă - sau laminarea, care redă părului tonul său natural", afirmă Maier. Șampoanele pentru păr grizonat și măștile de culoare violet sunt disponibile pentru perfecționarea la domiciliu; pentru redarea culorii sunt disponibile creme de re-pigmentare. Sfat: alege nuanțe mai deschise de culoare, arată mai natural. Și dacă îți place complet natural? Nicio problemă: părul grizonat este la modă.


Sfat: Pe dm.ro vei găsi o gamă largă de produse pentru îngrijirea părului