Active Beauty
Apă de orez pentru păr: care sunt beneficiile sale?
Text: Caroline Pacholet

Beauty-Booster

Apă de orez pentru păr: care sunt beneficiile sale?

Apa de orez este noul trend în materie de frumusețe pentru a obține un păr frumos, lung și neted. Trucul a fost descoperit încă din perioada Heian din istoria Japoniei (794-1185) de către femeile nipone, celebre pentru părul puternic și plin de vitalitate
Serios acum, să vă puneți orez în păr?! Da! Dar nu orez proaspăt fiert, ci apa în care a fiert orezul.

Apa de orez: 5 lucruri pe care trebuie să le știți despre acest truc

1. De unde provine tradiția apei de orez?

Secretul apei de orez ca truc de îngrijire pentru un păr strălucitor și lung provine din Asia. Chiar și în zilele noastre, femeile Yao, care locuiesc în satul Huangluo din regiunea Guangxi a Chinei, continuă să folosească această metodă și sunt vestite pentru părul lor incredibil de lung. Ele își taie părul o singură dată în viață și îl clătesc de două ori pe săptămână, folosind doar apă de orez și câteva ingrediente naturale alese cu grijă.


Ele se tund o singură dată în viață, la împlinirea vârstei de 18 ani, chiar înainte de a-și căuta un partener. Conform tradiției, părul lung simbolizează prosperitatea și longevitatea. Cu părul lor lung de peste doi metri, îngrijit cu apă de orez, femeile Yao au intrat chiar și în Cartea Recordurilor Guinness


2. Ce efect are apa de orez asupra părului?

Fiind bogată în aminoacizi, vitamine, minerale, antioxidanți și inclusiv inozitol, ingredient cu rol cunoscut în întărirea firului de păr, persoanele care folosesc această combinație de substanțe nutritive benefice părului, prezente în apa de orez, susțin că se bucură de un păr mai puternic, mai sănătos, mai lucios și chiar mai lung. Printre numeroasele ei beneficii, se numără
  • mai mult volum
  • structura părului este întărită
  • părul devine suplu
  • oprește căderea părului
  • creșterea este stimulată.

3. Apa de orez este potrivită pentru toate tipurile de păr?

Din păcate, nu! Pentru a afla dacă acest ritual este potrivit pentru părul dumneavoastră, umpleți un pahar cu apă, taiați o șuviță scurtă de păr și puneți-o în apă. Dacă șuvița se scufundă pe fundul paharului sau până la mijloc, înseamnă că aveți o porozitate medie sau normală și, prin urmare, părul dumneavoastră este sănătos și bine hidratat, astfel că vă puteți clăti cu apă de orez.

Însă, dacă firul rămâne la suprafață, acest lucru indică o porozitate scăzută a părului. Prin urmare, ar trebui să folosiți acest tratament cât mai rar cu putință, de preferat o dată la 3-4 săptămani, altfel poate deveni prea uscat, cu tendință de rupere.


4.Cum vă puteți prepara de una singură apa de orez?

Folosiți acest ghid pas cu pas pentru a transforma orezul brun sau alb în cel mai bun balsam pentru un păr strălucitor și puternic:
  1. Clătiți cu apă rece o cană de orez brun sau alb printr-o strecurătoare pentru a îndepărta reziduurile. Apoi, turnați orezul spălat într-o cană de măsurat.
  2. Adăugați apoi o cantitate dublă sau triplă de apă, amestecați energic și lăsați cana de măsurat plină la înmuiat timp de 30 de minute. Apa ar trebui să fie tulbure și lăptoasă.
  3. În etapa următoare, se toarnă din nou totul prin sită, iar apa se colectează separat, într-un vas sigiliat timp de 2 zile, pentru a fermenta
  4. Acum puteți folosi toată apa de orez direct pentru următoarea spălare a părului. Sfat: pentru o utilizare mai ușoară, turnați lichidul într-o sticlă cu pulverizator. Mai întâi se spală părul cu șampon, apoi se pulverizează apa de orez în păr, se masează bine și se lasă să acționeze cel puțin 5-10 minute. La final, clătiți bine. Dacă a rămas apă de orez, puneți-o la frigider până la următoarea clătire a părului. Se poate păstra timp de aproximativ o săptămână.