Active Beauty
Îngrijirea părului lung: răspundem la cele mai importante întrebări
Text: Theresa Haidinger

Coadă ondulată

Îngrijirea părului lung: răspundem la cele mai importante întrebări

De la tineri la bătrâni - toată lumea iubește din nou părul lung! Pentru ca nimic să nu stea în calea coafurii dumneavoastră, vă răspundem la cele mai importante șapte întrebări despre îngrijirea părului, coafarea delicată și alte aspecte similare.

1. Care este cel mai bun mod de a spăla părul lung

Înainte de spălare, pieptănați părul și descurcați toate șuvițele încâlcite. Masați șamponul la rădăcini fără să cuprindeți și vârfurile, pentru ca acestea să nu se usuce. Întindeți balsamul în mod obligatoriu pe lungimile și vârfurile părului de fiecare dată când îl spălați, deoarece acesta închide cuticula firelor de păr care a fost deschisă de apa caldă și astfel previne despicarea vârfurilor și ruperea părului.

2. Care este cel mai delicat mod de a usca părul?

Tratați cu delicatețe deosebită părul ud. Cuticula este umflată, iar părul este moale, sensibil și vulnerabil. Ștergeți cu atenție părul cu prosopul și nu-l frecați. Un prosop din microfibră sau un tricou vechi din bumbac vă poate ajuta împotriva încrețirii. Folosiți un uscător de păr cu ionizare și uscați-l cu foenul la o temperatură scăzută. Acest lucru asigură un rezultat neted, cu un nivel mai redus de încrețire și încărcare statică.

3. Care sunt alimentele benefice pentru un păr sănătos?

O dietă echilibrată asigură strălucirea părului. O alegere perfectă sunt semințele de in, care întăresc părul cu acizi grași omega-3. smochinele conțin fier care stimulează creșterea părului, iar legumele verzi asigură formarea cheratinei. Cu un sprijin și o îngrijire optime, părul poate crește cu până la un centimetru și jumătate pe lună.


4. Cât de des ar trebui să vă tundeți vârfurile părului lung?

Pentru a preveni ca vârfurile despicate să devină o problemă, programați o vizită la coafor de cel puțin trei ori pe an.

5. Ce protejează împotriva ruperii părului?

Nu folosiți agrafe de păr sau elastice de păr cu bară metalică. Acestea pot provoca ruperea părului și despicarea vârfurilor. Elasticele flexibile în spirală sau elasticele înfășurate din țesătură sunt delicate cu părul. Fețele de pernă din mătase sau satin asigură un somn prietenos cu părul. Aceste materiale nu provoacă frecare în contact cu perna.

6. Cum ar trebui să îngrijiți părul lung?

Un tratament săptămânal de condiționare profundă cu cheratină este recomandat în special pentru părul vopsit blond sau fin. Ingredientul activ umple fisurile din fibra de păr deteriorată. Aplicați produsul și lăsați-l să acționeze peste noapte pentru un efect maxim de îngrijire și clătiți-l doar în dimineața următoare. Tratați suplimentar vârfurile deteriorate cu ulei de păr

7. Uleiuri de ricin pentru părul lung: avantajele oferite

Uleiul de ricin este considerat un adevărat leac miraculos pentru îngrijirea părului. Uleiul vegetal este bogat în acizi grași și vitamina E și hrănește părul fără a-l încărca. În plus, se spune că hidratează și protejează împotriva ruperii părului prin închiderea structurii rugoase a acestuia. Acest lucru face ca părul să pară mai des și mai lung.


Acestea sunt produsele noastre preferate pentru părul lung

Pentru păr deteriorat

Ulei pentru păr deteriorat cu keratină de la Pantene PRO-V

Cumpără acum din magazinul online dm

Susține creșterea părului de la rădăcină

Șampon pentru creșterea părului cu nutri cofeină de la Plantur 21


Cumpără acum din magazinul online dm

Vitamine pentru un păr lung și puternic

Șampon de păr dream long de la Elseve

Cumpără acum din magazinul online dm