Popcorn: mai sustenabil și ușor de făcut
Cui nu-i place mirosul proaspăt de popcorn? Fie că vă place sărat, dulce sau condimentat, rețeta noastră vă va cuceri. În plus, preparatul este rapid, potrivit pentru vegani si foarte ușor de pregătit! În același timp, economisim deșeurile de ambalaje și, în cazul alternativei cu unt, și o mare cantitate de CO2. Așa că nimic nu stă în calea unei seri confortabile ca la cinema!
De ce să facem noi înșine popcorn vegan?
De dragul mediului înconjurător!
Din cauza schimbărilor climatice, fermierii suferă din cauza condițiilor agricole înrăutățite. Și culturile de porumb sunt afectate. Cu varianta noastră locală de popcorn bio puteți contribui puțin și evita trasee de transport lungi fără a renunța la popcorn.
Dacă ne facem popcornul singuri, reducem în plus deșeurile din plastic. Cu un săculeț de boabe aurii se pot umple, de fapt, mai multe pungi de popcorn! Dacă alegeți boabe de porumb bio, renunțați în plus la organisme modificate genetic.
De ce ar trebui să folosiți ingrediente vegane pentru popcorn? Pentru că la fabricarea untului se emit multe gaze cu efect de seră, care în total favorizează puternic încălzirea climei. Uleiul de măsline, ca posibilă alternativă vegetală, are un bilanț ecologic mult mai bun.
Cel mai bun popcorn e cel pregătit acasă !
Dulce, sărat, picant, cu mirodenii sau caramel: nu există limite ale creativității. Știm prea bine că gusturile fiecăruia diferă, dar cu varietatea mare de arome, toții membrii familiei vor fi fericiți. Floricelele proaspete, făcute în casă, au pur și simplu cel mai bun gust. Creațiile noastre ingenioase vor fi cu siguranță o gustare grozavă pentru o seară petrecută alături de cei dragi.
Rețetă de floricele vegane:
Timp de preparare: 10 minuteIngrediente:
- Boabe de porumb organic
- Ulei de măsline
- Sare, zahăr, unt topit sau alte condimente după preferință
- Încălziți uleiul într-o tigaie la foc mediu-mare.
- Adăugați boabele de porumb și puneți capacul.
- Așteptați câteva secunde, iar când auziți prima pocnitură, dați focul mai mic și agitați tigaia periodic, astfel încât să nu se ardă.
- După ce sunt gata, puneți floricelele în bolul preferat și asezonați cu condimentele dorite.
- Poftă bună!
Pentru varianta caramelizată
- Preparați caramelul: încingeți uleiul cu zahăr (la alegere: de exemplu, zahăr brut din trestie), adăugați un strop de apă și fierbeți până când zahărul devine un sos cremos.
- Caramelizați floricelele: lăsați floricelele în tigaia în care le-ați pregătit, turnați sosul caramelizat peste ele și amestecați.