3 Snacks elvețiene pentru Eurovision Song Contest 2025

Pregătiți-vă pentru petrecerea de vizionare a Eurovision Song Contest 2025 – fiecare snack va primi cu siguranță Douze Points!

Salată elvețiană de cârnați și brânză

Ce aveți nevoie:


Ingrediente pentru 4 porții:

  • 1 lingură muștar
  • 3 linguri oțet de vin alb
  • 4 linguri ulei de rapiță
  • Sare
  • Piper
  • 300 g cârnați extrat
  • 200 g Emmental
  • 6 castraveți murați
  • 1 ceapă mică
  • 1 legătură arpagic

Mod de preparare:


1. Pregătirea dressingului

Amestecați muștarul, oțetul și uleiul într-un bol mare și asezonați sosul.

2. Tăierea ingredientelor

Tăiați cârnații, brânza, castraveții și ceapa verde în bucăți mici. Puneți totul într-un bol și amestecați cu dressingul. Pe urmă, lăsați să stea la temperatura camerei timp de aproximativ 30 de minute.

Mini Rösti crocante

De ce aveți nevoie:


Ingrediente pentru 4 porții:

  • 300 g cartofi
  • 1 vârf de sare
  • 1 vârf de piper (de exemplu, de la dmBio)
  • 1 lingură ulei vegetal
  • 125 g crème fraîche
  • 2 linguri mărar, tăiat mărunt
  • 100 g somon afumat

Mod de preparare:


1. Răzuirea și tăierea cartofilor

Curățați cartofii și îi răzuiți fin. Asezonați cu sare și piper. Stoarceți bine excesul de apă. Formați porții mici din cartofii răzuiți și prăjiți-le în ulei încins până devin aurii pe ambele părți. Scoateți-le pe un prosop de bucătărie pentru a se scurge.


2. Amestecarea cremei și servirea:

Într-un bol, amestecați crème fraîche cu mărar și asezonați după gust. Ungați rösti cu un strat de crème fraîche, adăugați o felie de somon afumat deasupra și decorați cu mărar proaspăt. Serviți cald sau rece.

Melci din aluat cu brânză de munte și bacon

De ce aveți nevoie:


Ingrediente pentru 4 porții:

  • 1 aluat de foietaj, întins
  • 100 g bacon, tăiat cubulețe
  • 100 g brânză de munte, rasă
  • 1 ou, pentru uns

Mod de preparare:


1. Preîncălzirea cuptorului și pregătirea aluatului:

Preîncălziți cuptorul la 200 °C. Întindeți aluatul de foietaj și presărați uniform baconul și brânza rasă.

2. Rularea, tăierea și coacerea aluatului:

Rulați aluatul din partea lungă și tăiați-l în felii de aproximativ 1 cm grosime. Așezați melcii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și ungeți-i cu ou bătut. Coaceți timp de aproximativ 12–15 minute, până devin aurii și crocanți.