3 idei delicioase de snacks-uri elvețiene pentru Eurovision Song Contest 2025
Concursul Eurovision Song Contest este organizat din anul 1956. În medie, 180 de milioane de spectatori urmăresc acest concurs european de muzică. În 2025, ESC va avea loc în țara câștigătoare de anul trecut, Elveția – cu această ocazie, vă prezentăm trei idei de snacks-uri pentru a vă pregăti în stil local pentru ESC.
3 Snacks elvețiene pentru Eurovision Song Contest 2025
Pregătiți-vă pentru petrecerea de vizionare a Eurovision Song Contest 2025 – fiecare snack va primi cu siguranță Douze Points!
Salată elvețiană de cârnați și brânză
Ce aveți nevoie:
Ingrediente pentru 4 porții:
- 1 lingură muștar
- 3 linguri oțet de vin alb
- 4 linguri ulei de rapiță
- Sare
- Piper
- 300 g cârnați extrat
- 200 g Emmental
- 6 castraveți murați
- 1 ceapă mică
- 1 legătură arpagic
Mod de preparare:
1. Pregătirea dressingului
Amestecați muștarul, oțetul și uleiul într-un bol mare și asezonați sosul.
2. Tăierea ingredientelor
Tăiați cârnații, brânza, castraveții și ceapa verde în bucăți mici. Puneți totul într-un bol și amestecați cu dressingul. Pe urmă, lăsați să stea la temperatura camerei timp de aproximativ 30 de minute.
Mini Rösti crocante
De ce aveți nevoie:
Ingrediente pentru 4 porții:
- 300 g cartofi
- 1 vârf de sare
- 1 vârf de piper (de exemplu, de la dmBio)
- 1 lingură ulei vegetal
- 125 g crème fraîche
- 2 linguri mărar, tăiat mărunt
- 100 g somon afumat
Mod de preparare:
1. Răzuirea și tăierea cartofilor
Curățați cartofii și îi răzuiți fin. Asezonați cu sare și piper. Stoarceți bine excesul de apă. Formați porții mici din cartofii răzuiți și prăjiți-le în ulei încins până devin aurii pe ambele părți. Scoateți-le pe un prosop de bucătărie pentru a se scurge.
2. Amestecarea cremei și servirea:
Într-un bol, amestecați crème fraîche cu mărar și asezonați după gust. Ungați rösti cu un strat de crème fraîche, adăugați o felie de somon afumat deasupra și decorați cu mărar proaspăt. Serviți cald sau rece.
Melci din aluat cu brânză de munte și bacon
De ce aveți nevoie:
Ingrediente pentru 4 porții:
- 1 aluat de foietaj, întins
- 100 g bacon, tăiat cubulețe
- 100 g brânză de munte, rasă
- 1 ou, pentru uns
Mod de preparare:
1. Preîncălzirea cuptorului și pregătirea aluatului:
Preîncălziți cuptorul la 200 °C. Întindeți aluatul de foietaj și presărați uniform baconul și brânza rasă.
2. Rularea, tăierea și coacerea aluatului:
Rulați aluatul din partea lungă și tăiați-l în felii de aproximativ 1 cm grosime. Așezați melcii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și ungeți-i cu ou bătut. Coaceți timp de aproximativ 12–15 minute, până devin aurii și crocanți.