Active Beauty
Mood Food: alimentează-te fericit!

Mood booster

Mood Food: alimentează-te fericit!

Mâncarea ne face fericiți, asta e clar! Vă prezentăm alimentele care sunt considerate alimente pentru starea de spirit, deoarece au un efect deosebit de pozitiv asupra noastră. Plus o rețetă pentru un început de zi cu bună dispoziție!

Ce este Mood Food?

Mood Food reprezintă o dietă echilibrată, integrală, bogată în vitamine și minerale, despre care studiile arată că este la fel de sănătoasă pentru starea de spirit ca și pentru organism. Regula este: cu cât mai colorat, cu atât mai bine. Cele mai importante alimente: O combinație de produse bogate în triptofan și carbohidrați, cum ar fi pâinea integrală, pastele integrale, orezul brun, cerealele, nucile și legumele, este ideală.

Mood Food - aceștia sunt cei mai importanți nutrienți

Somonul și uleiul de in conțin mulți acizi grași omega-3, care stimulează transportul triptofanului în creier. Capsaicina conținută în condimentele iuți susține eliberarea de endorfine. Alte substanțe care stimulează starea de spirit includ vitaminele B6 și B12, vitamina C, vitamina A, magneziu, fier, zinc, acid folic, seleniu, tiamină și potasiu.

Trei gustări sănătoase care stimulează starea de spirit pentru între mese

  • Fructe de pădure: Vă simțiți un pic apatice? Atunci afinele, căpșunile și zmeura sunt o alegere bună: pe lângă vitamina C, acestea conțin antocianii antioxidanți, care favorizează motivația și concentrarea.
  • Nuci: Iritabil și cu pielea subțire? Cu un conținut ridicat de vitamine B și magneziu, nucile susțin nervii și vă ajută să faceți față vieții de zi cu zi într-un mod mai relaxat.
  • Fructe de goji:
    Pur și simplu stresată? Fructele de goji, dulci și acrișoare, conțin o varietate de vitamine și substanțe vegetale secundare. Acestea pot favoriza eliberarea hormonilor de creștere și pot crește rezistența la stres.

Trei condimente care stimulează starea de spirit pentru iarnă

  • Ghimbir: Încălzește prin intermediul uleiurilor esențiale, are un efect analgezic, antiinflamator și poate preveni răcelile.
  • Ardei iute: Stimulează circulația și fluxul sanguin, ameliorează tensiunea.
  • Scorțișoară: Stimulează, încălzește, favorizează digestia.

Trei surse de vitamina D care ne mențin buna dispoziție în timpul sezonului rece

  • Cartofii dulci: Vitamina D pe care o conțin nu numai că vă dă o stare de bună dispoziție, dar ajută și la întărirea sistemului imunitar toamna și iarna.
  • Avocado: Faptul că guacamole nu poate fi decât un aliment de bună dispoziție era oricum "claro", nu-i așa?
  • Ciuperci: Nu degeaba sunt culese toamna și transformate în rețete gustoase, cum ar fi Parasolschnitzerl-ul nostru.

Dimineți fericite: ne place această rețetă de clătite de banane fără gluten

Clasicii americani de duminică ridică moralul. Acest lucru se datorează în principal la două ingrediente: Fulgii de ovăz determină eliberarea de dopamină, un precursor al neurotransmițătorului serotonină, cunoscut și sub numele de "hormonul fericirii". Iar bananele conțin un nivel deosebit de ridicat de triptofan - un aminoacid care ajută la producerea serotoninei. Și dacă toată lumea ajută la preparare, fericirea clătitelor este perfectă!

Ingrediente pentru 4 porții

  • 150 g de fulgi de ovăz (de exemplu, de la dmBio)
  • ¼ linguriță de sare
  • ½ linguriță de praf de copt
  • 1 vârf de cuțit de praf de scorțișoară
  • 1 ou
  • 250 ml lapte de ovăz (de exemplu, de la dmBio)
  • ½ linguriță de extract de vanilie
  • 2-3 linguri de ulei de nucă de cocos

Pentru a servi:

  • 2 banane mari
  • 500 g iaurt natural
  • nectar de agave
  • 4 linguri de fistic; tocat grosier

Prepararea clătitelor

  • Pentru a face clătite, se macină fin ovăzul într-un robot de bucătărie sau într-un blender. Puneți într-un bol și amestecați cu sarea, praful de copt și scorțișoara.
  • Se amestecă cu oul bătut, laptele de ovăz și extractul de vanilie pentru a forma un aluat omogen. Lăsați să se odihnească timp de 10 minute.
  • Se încălzește puțin ulei de cocos într-o tigaie antiaderentă la foc mediu. Turnați o lingură mică de aluat în tigaie. De îndată ce se formează bule la suprafață, întoarceți cu grijă și prăjiți timp de 1 minut. Se transferă pe o farfurie și se acoperă lejer cu folie de aluminiu. Prăjiți toate clătitele în acest mod în puțin ulei de cocos și păstrați-le apoi la cald.
  • Pentru a servi: Se decojesc bananele și se taie în felii. Acoperiți clătitele cu felii de banane și așezați-le pe farfurii. Se acoperă cu iaurt, se stropesc cu nectar de agave și se presară fisticul tocat.