Ce ajută când mâncarea pătează dinții
Dinții albi sunt un simbol al statutului. Este normal ca aceștia să se îngălbenească în timp. Totuși, există alimente care vă pot păta permanent dinții. Vă vom explica ce măsuri puteți lua în acest sens.
Dinții albi sunt un simbol al statutului și cu toții ne dorim acest lucru. Un set de dinți strălucitori este, de fapt, un semn al tinereții: efectele timpului afectează dinții fiecărei persoane, iar aceștia devin mai îngălbeniți odată cu înaintarea în vârstă. Motivul este că smalțul devine mai subțire din cauza vârstei și a unei îngrijiri dentare necorespunzătoare, ceea ce face ca dentina să devină din ce în ce mai vizibilă. Dentina este, în mod natural, galbenă. Vestea proastă este că smalțul dinților nu se regenerează pe măsură ce îmbătrâniți. Vestea bună este că puteți evita alimentele care vă pot decolora dinții, pe lângă procesul de îmbătrânire. (Și, desigur, există și sfaturi despre cum să vă albiți dinții ușor, fără a recurge la albire propriu-zisă.)
Atenție, aceste alimente pătează dinții
Ceaiurile
Aveți grijă nu numai cu cafeaua și ceaiul negru, ci și cu ceaiurile de plante. Dacă beți regulat ceai de mușețel, ceai de trandafir sau altele seara, riscați o decolorare galbenă permanentă a dinților.
Ce ajută: Mai bine evitați ceaiul după ce vă spălați pe dinți, chiar dacă nu conține zahăr.
Alcoolul
Pare evident faptul că vinul roșu pătează dinții. Dar ce îi va surprinde pe mulți este că vinul alb poate fi, de asemenea, responsabil pentru schimbarea culorii dinților. Acesta dizolvă calciul din straturile dinților și face smalțul mai permeabil la coloranți prin acid.
Ce ajută: pe lângă abstinență, este bine pentru dinții voștri dacă mâncați ceva care neutralizează puțin acizii din vin, înainte să vă bucurați de un pahar. Brânza, de exemplu, este potrivită în special pentru asta.
Limonada
Băuturile răcoritoare pot păta și dinții dacă sunt consumate frecvent. Multe limonade se fac pe bază de ceai negru, care conține coloranți intenși. Dar cola și limonadele pot lăsa și pete din cauza acizilor, zahărului și coloranților pe care îi conțin.
Ce ajută: decolorarea extremă dispare doar cu albirea profesională a dinților.
Oțetul și sosul de soia
Similar cu vinul, combinația de acid și culoare închisă din sosurile de salate este o problemă pentru dinți. Oțetul balsamic închis la culoare este deosebit de periculos.
Ce ajută: Deoarece acidul acetic modifică valoarea pH-ului din gură, îngrijirea dentară imediată după consum este contraproductivă. Este mai bine să beți un pahar de apă minerală după aceea și să așteptați o jumătate de oră înainte de a vă spăla dinții, astfel încât să nu deteriorați smalțul.
Fructele colorate
Strugurii, cireșele, afinele și alte fructe au un gust dulce, dar conțin în același timp acizi și coloranți ai fructelor. Decolorarea este ușoară în acest caz. De regulă, ceea ce cauzează pete pe îmbrăcăminte poate păta și dinții.
Ce ajută: Pentru a scăpa de pete, igiena orală regulată și o igienizare la dentist ajută.
Condimentele
Șofranul, curry, curcuma etc. sunt condimente valoroase și sănătoase. Dar au și o culoare foarte puternică, foarte greu de îndepărtat de pe dinți.
Ce ajută: Puteți preveni acest lucru clătind gura cu apă imediat după ce ați mâncat.
Sfatul nostru
La dm există o gamă largă de produse pentru o îngrijire orală sănătoasă.