Active Beauty
Reduceți cantitatea de plastic în timp ce spălați rufele: 5 sfaturi

Benefic pentru mediu

Reduceți cantitatea de plastic în timp ce spălați rufele: 5 sfaturi

Reducerea cantității de plastic și evitarea produselor care conțin microplastice sunt importante pentru tot mai mulți oameni – chiar și atunci când vorbim de spălarea rufelor. Pentru că putem face multe pentru a ne menține rufele și mediul înconjurător curat.
Reducerea plasticului și a deșeurilor reprezintă două subiecte importante pentru tot mai mulți oameni, în special pentru cei care doresc să protejeze natura. Iar din păcate, nu orice plastic este vizibil: o mulțime de microplastice ajung în apele reziduale, în special odată cu procesul de spălare a rufelor. Un studiu realizat de Fraunhofer Institute for Environmental, Safety and Energy Technology UMSICHT a arătat că cantitatea de plastic de la mașinile noastre de spălat este de aproximativ 66 de grame pe cap de locuitor pe an - echivalentul a 13 carduri de credit. Institutul Fraunhofer estimează că abraziunea fibrelor provenite din spălarea textilelor este astfel a zecea cea mai mare sursă de microplastice. Cu aceste sfaturi, puteți economisi plastic chiar și atunci când spălați hainele:


1. Reumpleți în loc să aruncați

Cel mai simplu mod de a economisi plastic este de a reutiliza recipientele și ambalajele. dm drogerie markt este mereu în căutare de noi idei de dezvoltare sustenabilă pentru a economisi resurse valoroase. Datorită colaborării cu compania Planet Pure, acum există stații de reumplere detergenți în peste 140 de drogherii dm de pe teritoriul Europei. Recipientul gol este achiziționat o dată și poate fi reumplut ori de câte ori se dorește. Cu fiecare proces de reumplere, se economisește până la 70% plastic. Clienții pot alege între trei detergenți bio de rufe și un detergent bio destinat vaselor. Un alt beneficiciu pentru mediu: Detergenții biodegradabili se bazează 100% pe puterea pură a plantelor și sunt produși de furnizorul Planet Pure, în Vorarlberg, Austria, fiind primul detergent cu certificare ecologică la nivel mondial.

2. Achiziționați îmbrăcăminte fără plastic

Datorită abraziunii fibrelor sintetice din mașina de spălat, particulele mici de plastic, cunoscute sub denumirea de microplastice ajung în apele reziduale. Prin urmare, alegeți fibre naturale, cum ar fi lâna, bumbacul, inul, mătasea sau cânepa și evitați hainele din acetat, elastan, poliacrilic, polietilenă, poliamidă sau poliester.


3. Spălați mai rar

Spălarea textilelor mai rar nu numai că economisește apă și energie, ci și reduce eliberarea de microplastice în mediu. Nu orice piesă vestimentară trebuie trimisă în mașina de spălat imediat după ce a fost purtată. Uneori este suficient să lăsați obiectul vestimentar la aerisit. Efect secundar pozitiv: Dacă hainele sunt spălate mai rar, acestea își păstrează culoarea și forma pentru mai mult timp. În acest fel, nu numai plasticul poate fi economisit, ci și energia și, în cele din urmă, banii


4. Utilizați detergenți fără plastic

Mulți detergenți conțin polimeri sintetici. Aceștia sunt compuși plastici care produc anumite proprietăți ale produsului. Reduc producția de spumă, de exemplu, sau asigură o mai bună îndepărtare a murdăriei. Cu detergenții pe bază de ingrediente organice, veți face o alegere bună pentru mediu


5. Utilizați programul de spălare potrivit

În timp ce programul de spălare blândă sună promițător, un studiu realizat de Universitatea Newcastle a arătat că acest program crește expunerea la microplastice. Programele de spălare la temperaturi înalte și mai lungi elimină, de asemenea, mai multe microfibre decât programele scurte, la temperaturi scăzute, conform cercetărilor efectuate de Universitatea din Leeds. Prin urmare, este mai bine să alegeți programul ecologic: deși are o durată de spălare relativ lungă, utilizează puțină apă și energie electrică.Sfat:

Vă așteptăm să testați stația de reumplere pentru detergenți în una din cele două locații: în drogheria din Timișoara (pe strada Ion Ionescu de la Brad, nr.15) sau în București (în Vulcan Value Centre, pe strada Mihail Sebastian, nr. 88, sect. 5).