Active Beauty
Ce să facem împotriva căldurii? 8 sfaturi pentru a ne răcori
Text: Alexandra Degn

Răcoritor

Ce să facem împotriva căldurii? 8 sfaturi pentru a ne răcori

Vremea frumoasă ne dă o stare de bună dispoziție, dar dacă termometrul depășește 30 de grade Celsius timp de mai multe zile, entuziasmul nostru poate scădea rapid. Mai ales dacă nu ne putem răcori spontan într-un lac de scăldat sau într-o piscină. Deci, ce să faci împotriva căldurii și a transpirației excesive? Avem câteva sfaturi și trucuri simple care asigură rapid o răcorire chiar și la cele mai înalte temperaturi.
Cum să ne răcorim: Ce putem face împotriva căldurii și a transpirației abundente, dacă nu ne putem împrospăta spontan într-un lac de scăldat sau într-o piscină.


Răcorire: Aceste 8 sfaturi te ajută să te răcorești

1. Calmant pentru sete, pe timp de vară

În zilele fierbinți de vară, este important să vă hidratați suficient. Dacă gustul este bun, nu este nicio problemă. În acest moment există o gamă largă de fructe proaspete care pot condimenta un pahar de apă sau pot fi transformate în smoothie-uri, sucuri și ceaiuri răcoritoare. Prin urmare noroc cu băuturile noastre de vară pentru stingerea setei pe timp de vară.

Tipp: Deși este tentant, dar ar trebui să ne ferim de băuturile cu gheață la temperaturi ridicate de vară. Deoarece cu cât temperatura băuturii se abate mai mult de la temperatura corpului, cu atât mai mult corpul trebuie să depună efort pentru a compensa această diferență. Rezultatul: transpirăm mai mult în loc să transpirăm mai puțin. Prin urmare, cel mai bine este să savurați băuturile la temperatura camerei.


2. Răcoritoare prin simpla apăsare a unui buton

Spray-urile răcoritoare sunt accesoriul de vară. Nu numai că poți cumpăra spray-ul răcoritor de peste tot, dar îl poți face chiar tu însuți în cel mai scurt timp: pune pur și simplu apă distilată cu câteva picături de ulei esențial și gel de aloe vera într-o sticlă cu pulverizator, agită și gata! Dacă ai nevoie de mai multă îngrijire pentru pielea ta, este mai bine să folosești spray-uri de corp.

Îți poți face propria răcoritoare printr-o simplă apăsare de buton: pur și simplu pune într-o sticlă cu pulverizator niște apă distilată cu câteva picături de ulei esențial și gel de aloe vera, agită (astfel încât uleiul și apa să se amestece bine) și gata! Cel mai bine este să folosiți numai ingrediente naturale, certificate organic. Spray-ul de corp făcut în casă poate fi păstrat în frigider până la o săptămână.

3. Răcorește-te cu mâncare regională

În ceea ce privește alimentația, medicul generalist și specialistul Signe Streli-Kastner recomandă limitarea la fructe și legume de sezon pentru a ne răcori. "Ceea ce crește la noi în timpul verii este în principiu bun pentru a menține corpul în formă și în alertă în zilele călduroase." Nutriționistul Elisabeth Auer știe ce alimente răcoresc cel mai bine din interior: "Fructele și legumele cu un conținut ridicat de apă, cum ar fi roșiile, castraveții sau pepenii verzi, sunt cele mai bune pentru potolirea setei." Produsele din lapte de vacă și legumele crude sunt, de asemenea, răcoritoare. Salvia, menta și urzicile pot, de asemenea, să te împiedice să transpiri prea mult atunci când sunt servite sub formă de ceai cald.

4. Dușuri revigorante

În zilele călduroase, puteți face deja multe pentru propria stare de bine în dușul de dimineață. Același lucru este valabil și aici: Temperaturile moderate sunt mai bune. Pentru că, dacă apa este prea rece, porii se închid, căldura se disipează mai greu și transpiri și mai mult după aceea.
Dacă doriți să simțiți o senzație de furnicături revigorante pe piele, cel mai bine este să folosiți geluri de duș sau loțiuni de corp cu ingrediente răcoritoare, cum ar fi menta sau mentolul.

Deosebit de eficiente pentru a ne răcori în zilele călduroase sunt așa numitele puncte cheie: Acestea sunt localizate pe gât, în interiorul coatelor, în spatele genunchilor și pe picioare. Pur și simplu puneți un prosop rece pe ele sau lăsați apa rece să curgă pe încheieturile mâinilor deasupra chiuvetei.


5. Curățare și îngrijire revigorantă

Mai există și alte opțiuni? Cel mai bine este să vă puneți produsele de îngrijire a pielii în frigider în zilele deosebit de călduroase. Loțiunile de corp, cremele de față, produsele după plajă, spray-urile de corp și măștile de față pot rezista foarte bine la temperaturile scăzute și apoi răsfață pielea cu un plus de prospețime atunci când sunt aplicate.

6. Răcorire cu înghețată de casă

Înghețata este răcoritoarea numărul unu a verii! Bineînțeles, are cel mai bun gust când este de casă. Sucul de fructe sau ceaiul pot fi congelate pentru a obține o înghețată super-răcoritoare. Sfat: fructele proaspete așezați-le în forme.

7. Manșon de masaj de răcorire pentru birou

Dacă căldura de la birou vi se urcă la cap, un masaj rece poate face minuni. Pentru a face acest lucru, puneți câteva picături de ulei de mentă în apă cu gheață, înmuiați vârful degetului mijlociu în el și apăsați pe locul de la baza nasului, între sprâncene, timp de cinci secunde.
Apoi înmuiați vârfurile degetelor ambelor mâini și mângâiați-le spre exterior, de-a lungul sprâncenelor. Aceasta stimulează receptorii de frig ai pielii și răcește capul.

8.Baie de picioare revigorantă seara

Dacă vă simțiți picioarele umflate și obosite după o zi lungă și călduroasă, vă puteți răsfăța cu o baie rece de picioare cu mentă sau salvie.

Cremele sau măștile răcoritoare pentru picioare sunt, de asemenea, benefice. La fel și un mic masaj al picioarelor cu o bucată de material textil plină de cuburi de gheață. Acest lucru nu este bun doar pentru țesutul conjunctiv, ci ajută și la picioarele umflate.