Active Beauty
Aceste ceaiuri ne stimulează sistemul imunitar

Eficiență

Aceste ceaiuri ne stimulează sistemul imunitar

Ce poate fi mai frumos decât să savurezi o ceașcă de ceai cald pe canapea, învelit în pătura ta preferată, atunci când temperaturile de afară scad? Fie că este vorba de un ceai oolong de lux, de un ceai negru sau de un ceai de mușețel. Cu toate acestea, ceaiul nu numai că ne face să ne simțim confortabil, dar are și nenumărate efecte pozitive asupra sistemului nostru imunitar, în funcție de tipul de ceai.

Întărirea sistemului imunitar cu ceai: efectul a opt ceaiuri diferite bine cunoscute

Chiar la timp pentru începutul iernii, ne punem din nou întrebarea: care ceai asigură un sistem imunitar puternic? Vă prezentăm efectele uimitoare a opt soiuri de ceai bine cunoscute și vă explicăm ce ceai puteți folosi pentru a vă întări sistemul imunitar în sezonul rece.

1. Alimentați-vă cu antioxidanți prin ceai verde

Ceaiul verde este o plantă medicinală importantă de aproape 5.000 de ani și s-a dovedit a fi eficient împotriva numeroaselor boli. Pe cât de diverse sunt diferitele tipuri de ceai, pe atât de versatil este și efectul acestora. Ceaiul verde poate scădea nivelul colesterolului, ne stimulează sistemul imunitar cu antioxidanții săi, mai ales în sezonul rece, și este o bună alternativă la cafea datorită conținutului de cofeină. De asemenea, stimulează metabolismul.

2. Reduceți inflamația cu ceai de mușețel

Ceaiul de mușețel este cel mai bun dintre ceaiuri. Principalul său ingredient activ este azulenul, care poate inhiba și preveni toate tipurile de inflamații atât la nivel intern, cât și extern. Datorită efectului său calmant, mușețelul este potrivit pentru nervozitate și tulburări de somn și are un efect antispasmodic. Nu e de mirare că ceaiul de mușețel este asociat de mulți cu bolile și răcelile. Cu o lingură de miere și puțină zeamă de lămâie, se condimentează rapid și nu mai amintește atât de puternic de febră și de dureri de gât.

3. Boost de vitamine cu ceai de fructe

Datorită conținutului său ridicat de vitamine și minerale, ceaiul de fructe nu ar trebui să lipsească de pe rafturile noastre. Fun fact: prin definiție, ceaiul de fructe nu este un tip „adevărat" de ceai, deoarece nu conține frunze de ceai din planta de ceai, ci „doar" fructe. Prin urmare, ceaiurile de fructe trebuie mai degrabă percepute ca băuturi sănătoase (răcoritoare) cu un conținut ridicat de vitamine. Acestea pot avea un efect calmant asupra copiilor și sunt o alternativă sănătoasă la ceaiul cu gheață sau la sucurile produse industrial.

4.  Încălzirea din interior cu ceai de ghimbir

Ghimbirul divizează opiniile: unora nu le place deloc, alții jură pe seama efectului său de stimulare a imunității. Și pe bună dreptate: pe lângă proprietățile sale de stimulare a circulației, ghimbirul este un adevărat ucigaș de viruși și ajută la întărirea sistemului nostru de apărare. Gingerolul, substanța înțepătoare din ghimbir, ne dă senzația de încălzire pe dinăuntru. Fie că este vorba de un ceai sau de un shot dimineața: ghimbirul este un adevărat energizant și adesea funcționează chiar mai bine decât o ceașcă de cafea!

5. Devino mai echilibrat cu ceaiul rooibos

Ceaiul Rooibos sau ceaiul de arbust roșu este unul dintre ceaiurile care sunt bogate în vitamine și minerale. Acesta este un „vânător” de radicali liberi și ajută organismul nostru să se ferească de boli și să rămână sănătos. Este, de asemenea, benefic pentru stomac. Acest lucru este ideal, mai ales iarna, când avem tendința de a mânca mult și nesănătos în perioada sărbătorilor. Cel puțin la fel de important este faptul că ceaiul rooibos are un efect relaxant și oferă echilibru - ideal dacă sunteți stresat și căutați liniște și pace.

6. Visând la tărâmuri îndepărtate cu Chai

Cuvântul chinezesc „chai" nu înseamnă altceva decât ceai. Cu toate acestea, noi înțelegem că chaitee este un ceai condimentat foarte special: ceai negru îmbogățit cu cardamom, ghimbir, scorțișoară, cuișoare și multe alte condimente. Aceasta este ceea ce îi conferă aroma de Crăciun. Acest tip de ceai este deosebit de popular în India și este întotdeauna ușor modificat și rafinat cu diferite condimente. Ca urmare, efectul său variază: în timp ce ghimbirul are proprietățile menționate mai sus, cardamomul, de exemplu, are un efect digestiv. Cu toate acestea, datorită bazei sale de ceai negru, este întotdeauna ușor stimulant și, prin urmare, servește drept substitut al cafelei. Chai latte (ceai chai cu lapte), în special, este o băutură absolut la modă de ani de zile și este servită în majoritatea cafenelelor.

7. Începe dimineața devreme cu ceai negru

Ceaiul negru se potrivește în multe ocazii: fie dimineața, ca înlocuitor al cafelei, fie după-amiaza, la ora ceaiului englezesc, cu un strop de lapte. Cu toate acestea, dacă dorești să reduci consumul de cofeină, ai greșit locul. Nu are mai puțină cofeină decât cafeaua, ci doar un efect diferit: în principiu, ceaiul negru are și un efect stimulant și digestiv. Cu toate acestea, cofeina are nevoie de mai mult timp pentru a-și desfășura efectul în organism, dar are un efect mai îndelungat. Avantajul este că poți regla singur intensitatea cofeinei: un timp scurt de fierbere duce la o cantitate mai mare de cofeină în ceai, iar unul mai lung la mai puțină. De asemenea, ceaiul negru este mai puțin iritant pentru stomac decât cafeaua. Potrivit unui studiu american, ceaiul negru ajută la întărirea sistemului imunitar și, atunci când este consumat în mod regulat, stimulează sistemul imunitar.

8. Aventurează-te în noi povești cu ceaiul alb

Unul dintre cele mai puțin cunoscute tipuri de ceai este, probabil, ceaiul alb. În mod greșit, pentru că efectul său este remarcabil: este puternic răcoritor, conține multă vitamina C și se spune chiar că previne cancerul datorită proprietăților sale antioxidante. Cofeina conținută în ceaiul alb acționează în principal asupra sistemului nervos central (și mai puțin asupra sistemului cardiovascular) și, astfel, stimulează ușor concentrarea. Singurul dezavantaj: ceaiul alb are un preț mai ridicat, deoarece o mare parte din procesul de producție se bazează pe munca manuală.