Active Beauty
Power-Food verde: tocană de varză creață vegană
Text: Stephanie Lindner, Rezept: Zucker&Jagdwurst

Mâncarea vegană preferată

Power-Food verde: tocană de varză creață vegană

Rapidă, gustoasă și bogată în nutrienți esențiali: dacă vă este foarte foame în sezonul rece, de ce să nu încercați un produs care să vă încălzească, cum ar fi o tocăniță vegană de varză creață? Această legumă bogată în vitamina C ne conferă energie și ne susține sistemul imunitar.

Blogul dedicat alimentelor vegane Zucker&Jagdwurst ne-a pus la dispoziție rețeta perfectă pentru tocană de varză creață vegană:

Rețetă pentru o tocană de varză creață vegană

Ingrediente pentru 4 porții

  • 200 g de varză proaspătă
  • 500 g de cartofi fierți tare
  • 2 cepe
  • 2 căței de usturoi
  • 200 g de seitan
  • 500 ml apă
  • 500 ml de supă de legume
  • 400 g fasole albă la conservă (240 g cu scurgerea apei)
  • 1 linguriță de condimente allspice
  • 1 lingură de pastă miso albă (opțional)
  • Ulei vegetal pentru prăjit
  • Sare
  • Piper
  • Nucșoară

Prepararea tocăniței de varză creață vegană


Timp de preparare și de gătit: 40 minute


1. Pregătiți varza creață și cartofii
În acest scop, spălați varza și îndepărtați tulpinile tari, lăsând doar tulpinile moi și frunzele de varză. Tăiați-le pe ambele în bucăți mari. Decojiți cartofii și tăiați-i, de asemenea, în bucăți mici. Decojiți și tăiați mărunt ceapa și cățeii de usturoi.

2. Se prăjește seitanul, ceapa și usturoiul
Pentru început se prăjește seitanul într-o tigaie mare cu ulei timp de aproximativ cinci minute, pentru ca acesta să se rumenească ușor. Ulterior se adaugă ceapa tăiată cubulețe și se sotează timp de 2-3 minute, până devine translucidă. Apoi se adaugă usturoiul tăiat mărunt și se prăjește încă două minute.

3. Se stinge și se adaugă cartofii
Se stinge totul cu bulion de legume și apă și se adaugă cartofii tăiați în tigaie. Ulterior se fierbe totul la foc mic timp de aproximativ opt minute. Se adaugă apoi varza tocată și se fierbe conținutul în continuare timp de încă zece minute.

4. Adăugarea celorlalte ingrediente
Între timp, se deschide o conservă de fasole albă și se scurge lichidul. În ultimele cinci minute ale timpului de gătit se adaugă fasolea în oală și se aromatizează tocănița cu sare, piper, ienibahar și pastă miso (opțional). Chiar înainte de servire, se presară nucșoară cu ajutorul unei răzătoare.

Trei motive pentru care iubim această tocană de varză creață

  1. 1. Este bogată în vitamine
Varza creanță este un adevărat depozit de vitamine. Nu conține doar o cantitate mare de vitamina C, ci și vitaminele A, E și K. O alegere bună pentru susținerea sistemului imunitar și a pielii.
  1. 2. Acesta conține numeroase proteine
O dietă bogată în proteine nu este importantă doar pentru un stil de viață activ, ci este esențială și pentru sănătatea oaselor. Există multe legume care le pot asigura veganilor o bună aprovizionare cu aceste elemente. Un truc inteligent care funcționează întotdeauna: se adaugă câteva boabe de fasole de mâncarea vegană.
  1. 3. Reprezintă un substitut excelent pentru carne

Cine spune că tocănițele trebuie să fie întotdeauna făcute cu carne? Seitanul din această rețetă vegană de tocană de varză creață este un înlocuitor excelent. Prezintă, de asemenea, un conținut mai redus de calorii decât tofu, de exemplu, deoarece are un conținut mai mare de apă.