Meal Prep: 6 sfaturi practice pentru succes

1. Planificarea este totul:

Ce ar trebui să gătești și pentru câte zile? Gândește-te la rețete, notează ingredientele și abia apoi mergi la cumpărături. Pentru a avea pregătită o bază bună și sănătoasă de alimente, asigură-te că ai un amestec bun de legume, fructe, surse de proteine (leguminoase, nuci, tofu) și carbohidrați sățioși (paste, orez, cartofi). Alimentele care nu sunt potrivite pentru Meal Prep sunt ouăle prăjite, ciupercile și salatele delicate.

2. De asta este nevoie pentru transport:

Cutiile de prânz, borcanele de depozitare și borcanele de conservare sunt tovarăși indispensabili pentru pregătirea meselor. Recipientele trebuie să se închidă bine, să fie ușor de transportat și să fie etanșe. Pentru alimentele calde, cum ar fi supele, există cutii termo suplimentare; pentru dressinguri și sosuri, sunt potrivite borcanele mici cu capac cu șurub.

3. Acordă atenție valorii adăugate:

Alimentele versatile care pot fi folosite pentru mai multe feluri de mâncare sunt deosebit de potrivite. Mai ales în cazul legumelor (de exemplu: broccoli, ardei) sau al unor garnituri gustoase precum bulgur sau cușcuș, acest lucru poate economisi timp și spațiu în frigider.