Veganii consumă miere?

Alimentația vegană înseamnă a renunța la produsele de origine animală, iar mierea de albine este unul dintre acestea. Micile albinuțe ocupate produc miere pentru ele însele, ca sursă de hrană pentru a supraviețui iernii aspre. Există, bineînțeles, apicultori care lucrează în armonie cu albinele și extrag doar surplusul de miere - dar acest lucru tot nu este vegan.


Miere vegană: 5 alternative la mierea de albine

Iată câteva alternative delicioase la mierea de albine convențională:

1. Sirop de agave

Această miere vegană este obținută din planta de agave. Fie că este pentru cafea, ceai sau pentru coacere - siropul de agave este un produs universal și o alternativă versatilă la miere. Acest sirop este obținut din planta de agave și este originar în principal din Mexic. Este alcătuit din fructoză și glucoză, dar nu crește nivelul de zahăr din sânge la fel de mult ca zahărul rafinat.

2. Sirop de orez

Siropul de orez, ca și mochi, își are originea în Japonia. Este recomandat în special pentru îndulcirea dietelor cu conținut scăzut de fructoză sau fără gluten. După cum îi spune și numele, acest sirop este obținut din orez și este o alternativă vegană la miere. Cu toate acestea, nu trebuie dozat decât cu moderație, deoarece este glucoză pură.

3. Sirop de arțar

Siropul de arțar se extrage din arțari și este deosebit de popular la micul dejun în Canada. Este bun și pentru a orna clătitele noastre din hrișcă, care sunt descrise în rețeta de mai jos. În funcție de grad, nuanța aurie a siropului de arțar este mai deschisă (grad A) sau mai puternică (grad C). Gradul A are o aromă mai blândă - o completare perfectă pentru deserturi!

Sfat:

Când cumpărați sirop de arțar, căutați eticheta "vegan", deoarece unele mărci adaugă coloranți de origine animală în siropul lor.

4. Sirop de sevă de mestecăn

Este captivant ceea ce natura are de oferit în materie de comori vegetale. Pentru a face sirop din sevă de mesteacăn, aceasta este proaspăt colectată și amestecată cu zahăr într-un borcan. După o lună, siropul este gata. Acesta nu numai că adaugă o dulceață minunată ceaiurilor și poate fi întins pe sandvișuri ca mierea vegană, dar datorită uleiurilor sale esențiale este, de asemenea, un remediu casnic bine cunoscut pentru tuse. Alternativa perfectă la mierea de albine în timpul sezonului rece!

5. Miere de păpădie

Un alt tip de miere vegană pe care ni-l oferă natura. Mierea de păpădie este obținută din flori proaspete de păpădie și se prepară cu apă și zahăr. Asemănătoare cu seva de mestecăn, mierea de păpădie este perfectă și pentru îndulcirea ceaiurilor în sezonul rece, deoarece este bogată, printre altele, în zinc.

Bine de știut

Puterea naturii nu trebuie subestimată. Administrarea de păpădie nu este recomandată pentru numeroase afecțiuni. Vă rugăm să cereți în prealabil sfatul medicului dumneavoastră sau al farmacistului.