Fabricat cu ingrediente naturale, în modele și culori noi și folosind tehnici tradiționale: Săpunul clasic a revenit și recucerește piața în materie de frumusețe - și poate fi găsit și pe rafturile de la dm (Puteți și dumneavoastră să realizați acasă săpun solid!).

Săpunul natural este ieftin, ușor de utilizat, iar noile produsele pot fi orice, doar nu învechite. Noi le adorăm atunci când facem duș, iar mâinile noastre le adoră, de asemenea. O noutate acum sunt săculeții de săpun de la ebelin, în care resturile de săpun pot fi refolosite pentru o nouă spălare.

Săpun solid sau gel de duș solid: care sunt diferențele

Pe lângă săpunul solid, dm are, de asemenea și varianta de gel de duș solid.  Ce le distinge? Săpunul solid se face printr-un proces de saponificare, cu hidroxid de sodiu și grăsime. Gelul de duș solid este diferit: nu există un proces de saponificare, iar apa este îndepărtată în timpul procesului, ca și în cazul unui produs clasic de duș. Prin urmare, nu trebuie adăugat hidroxid de sodiu, în schimb se utilizează un agent tensioactiv pe bază de nucă de cocos.
Plus: Grăsimile hrănitoare și uleiurile, precum  untul de shea sau untul de cacao, arome și culori sunt adăugate la gelul de duș solid. Ca materie primă se utilizează cocosuflatul de sodiu, care creează spuma, ceea ce asigură un număr mai mare de spălări.

Săpunul solid: aceste 7 motive vorbesc de la sine
 

 1. Raport calitate-preț excelent

  Cosmeticele naturale sunt considerate produse scumpe. Prețul unui săpun solid poate varia destul de mult. Tocmai de aceea, prețul poate părea mare la început. Dar: Săpunul solid poate rezista timp de mai multe luni, chiar dacă este utilizat zi de zi, ceea ce îl face o decizie convenabilă

 2. Săpunurile solide sunt sustenabile

  Efectul asupra mediului este, probabil, unul dintre cele mai mari avantaje atunci când se utilizează săpunul solid. Adesea, el este disponibil neambalat sau împachetat în ambalaje durabile.  Deșeurile cauzate de aceste ambalaje sunt infime în comparație cu munții de deșeuri cauzați de sticle de plastic provenite de la geluri de duș, șampoane sau chiar săpunuri pentru mâini.  Pentru a avea și mai multă grijă de mediul înconjurător, puteți apela și la producătorii regionali.

 3. Săpun solid pentru piele și păr

  Bineînțeles, există produse destinate pentru folosirea în diferite părți ale corpului. Cu toate acestea, majoritatea săpunurilor naturale pot fi folosite universal.  Fie pentru spălarea mâinilor, fie ca săpun solid pentru duș sau ca șampon solid pentru spălarea regulată a părului.   De asemenea, este potrivit și pentru pielea feței sau pentru bărbierit. Se pare că săpunul solid este un partener multitalentat!

 4. Săpun natural pentru pielea uscată 

  Un săpun este foarte simplu realizat din punct de vedere chimic. De obicei, acesta este fabricat din materii prime durabile. Spre deosebire de săpunul lichid, care poate conține ingrediente  care nu sunt benefice pentru piele sau mediu. Multe săpunuri lichide, de asemenea, pot usca pielea.  Săpunuri naturale de înaltă calitate nu, ele sunt deosebit de hidratante și blânde. Așadar, săpunul solid este o necesitate pentru pielea uscată.

 5. Săpunul solid este igienic

  Când vine vorba de igienă, săpunul solid și cel lichid sunt la egalitate. Studiile au arătat: Nu există nicio diferență în ceea ce privește calitatea spălării și igiena mâinilor. Cu siguranță ați auzit de zvonul că bacteriile și germenii se pot aduna într-un număr mai mare pe săpunul solid. Nu și dacă îl lăsați întotdeauna să se usuce bine -așa că asigurați-vă că utilizați un suport de săpun.   Astfel, bacteriile nu vor avea nicio șansă.

 6. Partenerul de călătorie, perfect

  Dacă în sfârșit călatoriile vor fi din nou permise după pandemie, există un alt argument pro pentru săpunul solid: nu trebuie să meargă în punga de lichide din bagajul de mână atunci când zburați - și nu ocupă aproape deloc spațiu în valiză. Spre deosebire de șampon, gel de duș și toate variantele lichide ale sale. Este bine că săpunul solid poate înlocui mai multe produse deodată!

 7. Săpunul natural atrage atenția 

  Bine, nu este neapărat un avantaj practic. Dar acest aspect nu ar trebui să lipsească din lista noastră: Noua generație de săpunuri solide naturale impresionează cu arome extraordinare, culori și modele ispititoare. Fie că este vorba de bucăți mici de lavandă, mici particule de înaltă calitate pentru peeling sau forme originale, săpunurile solide sunt foarte atractive pentru ochii privitorilor.

Săpunuri pentru  corp & păr la dm:

În dm drogeriile dm v-am pregătit o gamă variată de săpunuri solide, geluri de duș solide,  precum și șampoane solide , care abia așteaptă să ajungă in casele dumneavoastră!