Strawberry Matcha Latte: Băutura trendy de vară pe care o puteți prepara acasă!
Matcha ne energizează și este o alternativă excelentă la cafeaua Coldbrew și ceaiul Cold Brew. În această vară, aducem mai multă culoare – căpșunile transformă Strawberry Matcha Latte în băutura perfectă pentru sezonul cald!
Descoperiți cum puteți face clătite vegane cu matcha.
Rețetă: Strawberry Matcha Latte
Ingrediente necesare (pentru un pahar)
- 150 g căpșuni
- 200 ml lapte de migdale (de exemplu, de la alpro)
- 1 stick de matcha sau 2 g de ceai matcha instant de la dmBio
- 180 ml apă
- Zahăr din flori de cocos
- Cuburi de gheață
Preparare
1. Pregătiți căpșunile.
Spălați bine căpșunile. Apoi, îndepărtați frunzele verzi cu un cuțit și tăiați căpșunile în bucăți. Pasati-le grosier cu un blender de mână (sau un mixer) și umpleți un pahar rece.
2. Adăugați laptele de migdale.
Turnați 200 ml de lapte de migdale răcit în pahar. Pentru a crea straturi, nu amestecați cu căpșunile!
3. Spumați matcha.
Folosiți conținutul unui stick de matcha sau aproximativ 2 g de ceai matcha și 180 ml de apă, spumându-le cu un băț de bambus pentru matcha.
4. Îndulciți după gust și adăugați cuburi de gheață.
Îndulciți cu zahăr din flori de cocos după preferință și, la final, adăugați cuburi de gheață.
Puteți servi Strawberry Matcha Latte cu un pai sustenabil din sticlă sau silicon.