Clasic de vară vegan: Paste delicioase al Limone cu cremă de ovăz
Așa gust are Italia: Paste al Limone cu cremă de ovăz
Rețetă pentru paste al Limone vegane cu cremă de ovăz
Ce aveți nevoie:
Ingrediente pentru 4 porții:
- 500 g spaghete
- 2 buc. lămâie (netratată)
- 500 ml cremă de ovăz
- Piper
- Sare
- Nucșoară
- 1 linguriță zahăr
- 40 g topping pentru paste (vegan, în loc de parmezan)
- Pătrunjel, tocat
Și iată cum se face:
1. Fierbeți spaghetele
Puneți apă într-o oală mare și înaltă și aduceți-o la punctul de fierbere, iar când aceasta fierbe, adăugați mai întâi sarea și apoi pastele.
2. Răzuiți și stoarceți lămâile
Între timp, spălați lămâile cu apă caldă și uscați-le. Răzuiți coaja de lămâie și puneți-o într-o oală mică. Apoi, tăiați lămâile în jumătate și stoarceți-le, turnând sucul în oala cu coaja. Aduceți la fierbere și lăsați să fiarbă până când aproape toată lichidul s-a evaporat.
3. Pregătiți sosul
Turnați crema de ovăz în sucul de lămâie și lăsați să fiarbă. Adăugați piper, sare, un praf de nucșoară și zahăr în sos.
4. Serviți spaghetele
Scurgeți spaghetele și puneți-le înapoi în oală. Turnați sosul de lămâie peste ele și amestecați. Apoi, serviți pe farfurii, garnisiți cu topping vegan pentru paste și pătrunjel. Cine dorește, poate adăuga și coajă de lămâie deasupra preparatului.