Active Beauty
Salate de vară: 3 rețete ușoare pentru zile călduroase
timp de citire: min
Atât de fresh!

Salate de vară: 3 rețete ușoare pentru zile călduroase

Vara este momentul perfect pentru a renunța la mesele grele și a ne dedica salatelor proaspete de vară. Aceste trei creații aduc un plus de energie în bolul cu salată.

Rețete pentru trei salate delicioase de vară

Salată de sfeclă roșie cu brânză de capră, nuci și pesto de busuioc

Ce aveți nevoie:

Ingrediente pentru 4 porții:

  • 40 g semințe de pin, prăjite
  • 2 căței de usturoi, tocați gros
  • 50 g busuioc
  • 50 g parmezan
  • Aproximativ 150 ml + 4 linguri de ulei de măsline
  • Sare
  • Piper
  • 3 linguri de nuci (de exemplu, de la dmBio)
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 lingură de muștar dulce
  • 1 lingură de oțet balsamic (de exemplu, de la dmBio)
  • 100 g brânză de capră
  • 500 g sfeclă roșie, prefiartă

Și iată cum se face:

1. Prepararea pesto-ului
Semințele de pin cu usturoiul, busuiocul, parmezanul și uleiul de măsline în robotul de bucătărie se transformă într-o pastă groasă. Pesto-ul se asezonează cu sare și piper.

2. Caramelizarea nucilor
Nucile se prăjesc într-o tigaie fără ulei adăugat. Se presară cu zahăr și sare. Odată ce zahărul începe să se topească, se amestecă și se lasă la răcit pe o farfurie.

3. Prepararea dressing-ului și tăierea celorlalte ingrediente pentru salată
Într-un bol, muștarul dulce se amestecă cu 3 linguri de ulei de măsline, oțet balsamic, sare și piper. Nucile caramelizate se toacă grosier. Brânza de capră se taie cubulețe sau se sfărâmă. Sfecla roșie se scurge și se taie în cuburi.

4. Distribuirea dressing-ului pe salată
Sfecla roșie se pune într-un bol și se marinează cu dressing-ul. Brânza de capră și nucile se presară deasupra sfeclei roșii și se stropesc cu pesto de busuioc.

În borcane umplute și acoperite cu câte 1 lingură de ulei de măsline, pesto-ul se păstrează aproximativ 1 lună în frigider.

Salată de kritharaki cu cuburi de halloumi

Ce aveți nevoie:

Ingrediente pentru 4 porții:

  • 100 g paste kritharaki (de exemplu, de la dmBio)
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 lingură de oțet balsamic
  • 2 linguri de suc de lămâie
  • 4 linguri de ulei de măsline (de exemplu, de la dmBio)
  • Sare
  • Piper
  • 1 ardei roșu
  • 150 g roșii cherry
  • 1/4 castravete
  • 1 cap de salată romană mini
  • 1 mână de rucola
  • 100 g măsline
  • 1 ceapă roșie, tăiată în rondele subțiri
  • 250 g halloumi, tăiat cuburi

Și iată cum se face:

1. Fierbeți pastele și preparați dressing-ul
Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj în apă cu sare, se scurg și se lasă la răcit. Pentru vinaigreta, cățelul de usturoi se curăță și se zdrobește în mojar. Se adaugă oțetul, sucul de lămâie, 3 linguri de ulei, puțin piper și sare și se amestecă.

2. Tăiați legumele și amestecați cu dressing-ul
Ardeiul și castravetele se taie cubulețe, roșiile se taie în jumătăți, iar salata romană se taie fâșii. Rucola se rupe în bucăți mai mici, dacă este necesar. Apoi, ardeiul, castravetele, salata romană, rucola, măslinele și ceapa se amestecă într-un bol mare cu dressing-ul.

3. Prepararea halloumi-ului
Cuburile de halloumi se usucă bine cu un prosop de hârtie și se prăjesc într-o tigaie antiaderentă cu ulei la temperatură medie, până devin aurii pe toate părțile.

4. Servirea salatei
Cuburile de halloumi se așază deasupra salatei. Se condimentează cu piper și se servesc imediat.

Salată crocantă de cartofi cu castraveți și ridichi

Ce aveți nevoie:

Ingrediente pentru 4 porții:

  • 400 g cartofi mici
  • 1–2 linguri de ulei de măsline
  • Sare
  • Piper
  • 1 castravete
  • 1 ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • 6 ridichi
  • ½ legătură de pătrunjel
  • ½ legătură de mărar
  • 100 g smântână
  • 100 g iaurt
  • 1 linguriță de muștar
  • 1 lingură de oțet de vin alb

Și iată cum se face:

1. Fierbeți cartofii, zdrobiți-i și coaceți-i

Cartofii se curăță și se fierb în apă cu sare. Cuptorul se preîncălzește la 200° C. Cartofii se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se zdrobesc ușor cu un pahar. Apoi, se stropesc cu ulei de măsline, se ung și se condimentează cu sare și piper. Se introduc în cuptor și se coc timp de aproximativ 40–50 de minute, până devin crocanți.

  1. 2. Tăiați legumele și ierburile
    Între timp, castravetele, ceapa și cățelul de usturoi se taie în cubulețe mici. Ridichile se taie în felii subțiri. Pătrunjelul și mărarul se toacă mărunt.

  2. 3. Prepararea dressing-ului de smântână și amestecarea cu legumele și ierburile
    Într-un bol, se amestecă smântâna, iaurtul, muștarul, oțetul de vin alb, sare, piper și ierburile tocate, apoi se adaugă cubulețele de legume și se încorporează.

  3. 4. Servirea cartofilor cu restul salatei
    Salata de smântână cu castraveți și ridichi se așază într-un bol și se servește împreună cu cartofii.


x
Ne pare rău, dar nu am găsit rezultate pentru căutarea dvs. Vă rugăm să încercați cu alte cuvinte cheie.