Cafea Coldbrew – dar, cu gheață, vă rog!
Ce este cafeaua Coldbrew?
Așa cum sugerează numele, cafeaua Coldbrew nu este preparată fierbinte, ci rece. Pentru a o prepara, se poate folosi, de exemplu, o presă franceză. Aceasta este mai sustenabilă decât prepararea cu filtre de cafea, deoarece nu generează produse de unică folosință. De asemenea, zațul de cafea poate fi folosit ca îngrășământ pentru flori. Pentru a nu mai comanda cafeaua Coldbrew „to go” în viitor, vă explicăm aici cum o puteți prepara, acompaniată cu o rețetă de încercat. Să trăim mai sustenabil înseamnă să știm cum se face corect.
La ce trebuie să fiți atenți când preparați acest tip de cafea?
Pentru a prepara cafeaua Coldbrew, trebuie să țineți cont de câteva aspecte. Aveți nevoie de boabe de cafea întregi, care trebuie măcinate proaspăt la un grad mediu. Pentru aceasta, aveți nevoie de o râșniță de cafea. Cel mai bine este să alegeți boabe de Arabica pentru o experiență gustativă optimă. Boabele măcinate grosier se vor turna apoi cu apă. Spre deosebire de espresso sau cafeaua filtrată, cafeaua nu poate fi savurată imediat. Aceasta trebuie să stea în frigider timp de cel puțin 8 ore, timp în care apa absoarbe aroma boabelor. După aceea, boabele se filtrează. Cafeaua Coldbrew se păstrează foarte bine în frigider și este ideală pentru prepararea cafelei cu gheață.
Cafea Coldbrew cu înghețată vegană
Veganilor le place să își savureze cafeaua Coldbrew și cu gheață și frișcă! Nu vă faceți griji, nimeni nu trebuie să renunțe la nimic în timpul cafelei cu gheață. Înghețata vegană poate fi preparată, de exemplu, cu lapte de cocos. Iar pentru frișca vegană, puteți amesteca pur și simplu apă de năut – astfel, nimic nu este irosit și totul este valorificat.
Rețetă pentru cafea Coldbrew cu gheață
Ingrediente
- Caffé Crema boabe întregi de la dmBio
- Băutură de migdale natur de la dmBio
- Zahăr din trestie de la dmBio
- Năut
- Fulgi de cacao
Preparare
- Măcinați boabele de cafea grosier, la un grad mediu, în râșnița de cafea. Pentru un litru de cafea Coldbrew, aveți nevoie de aproximativ 100g de boabe.
- Puneți boabele de cafea în presa de cafea, umpleți cu apă și lăsați în frigider timp de cel puțin 8 ore.
- După 8 ore, filtrați boabele de cafea și turnați puțin cafea într-un pahar.
- Completați cu lapte de migdale și adăugați gheață sau cuburi de gheață.
- Îndulciți după gust cu zahăr din trestie.
- Pentru frișca vegană, amestecați apa de năut și adăugați-o deasupra cafelei.
- La final, decorați cu fulgi de cacao și adăugați un pai sustenabil în pahar.
Acum nu mai există nimic care să stea în calea plăcerii sustenabile!