Mochi înghețată: Iată cum se prepară cel mai bine acasă!
Mochi înghețată - un desert japonez cu înghețată?
Când ne gândim la Japonia, asociem această țară cu tradiții care au generat multe tendințe la noi. Exemplele includ Kintsugi, ceaiul matcha și sushi. De asemenea, îndrăgitele noastre Mochi își au originile în Japonia, unde erau servite alături de ceai. Totuși, au devenit un desert de vară abia în California, datorită ideii geniale a lui Frances Hashimoto, care a creat o legătură între cultura japoneză și cea americană.
Rețetă pentru înghețata Mochi
Înghețata Mochi poate fi preparată în toate tipurile de arome, iar aici creativitatea voastră nu are limite. În rețetă folosim afine, dar zmeura sau căpșunile s-ar potrivi foarte bine. Asigurați-vă că încercați fuziunea dintre un desert exotic și cât mai multe ingrediente regionale și sezoniere. Aceasta va oferi o experiență gustativă deosebită.Ingrediente
Pentru aluatul de Mochi:- 300 g făină de orez glutinous
- 200 ml apă
- 100 g zahăr pudră fin
- 3 linguri de afine pasate pentru colorare
- Perle de tapioca de la Sanovita
Este important să folosiți făină de orez glutinous pentru aluatul de Mochi. Cu făină de orez obișnuită, aluatul nu va funcționa. Făina de orez glutinous este disponibilă, de exemplu, în magazinele asiatice sau online.
Pentru umplutura de înghețată:
Pentru umplutura de înghețată, consultați ingredientele și modul de preparare din rețeta noastră de înghețată: Înghețată cremoasă de cocos și migdale.
Sfat:În loc de fulgi de cocos și migdale, puteți adăuga câteva linguri de afine pasate. Pentru îndulcire, puteți folosi puțin sirop de orez. Asigurați-vă că înghețata este bine răcită înainte de a forma bilele mici.
Preparare
- Pregătiți umplutura de înghețată conform rețetei menționate mai sus și lăsați-o să se răcească suficient (cel mai bine este să o pregătiți cu o zi înainte).
- Formați bile mici din înghețată și puneți-le din nou în congelator.
- Pentru aluat, adăugați făina de orez glutinous, apa, zahărul pudră și afinele pasate într-un bol și amestecați cu o spatulă până obțineți un aluat omogen.
- Faceți o baie de aburi și, la foc mediu, lucrați aluatul în bolul deasupra apei până când se formează o bilă mare de aluat.
- Presărați un tocător cu suficientă fulgi de tapioca și întindeți aluatul cu un sucitor.
- Odată ce aluatul s-a răcit, tăiați-l în pătrate și așezați o bilă de înghețată în mijlocul fiecărui pătrat.
- Cu multă atenție, înfășurați rapid bilele de înghețată cu aluatul de făină de orez, astfel încât să obțineți o bilă de înghețată Mochi.
- Lăsați la răcit din nou sau serviți imediat și lăsați-le să se topească pe limbă!