Chlorella ca supliment alimentar

Chlorella este bogată în micronutrienți, în timp ce este alcătuită din 50 până la 60 la sută proteine și conține aminoacizi importanți. Alga este, de asemenea, una dintre puținele surse vegetale de vitamina B12, astfel încât veganii, în special, pot beneficia de această super-algă. În general, microalgele oferă următorul pachet de nutrienți:
  • vitamina B
  • proteină vegetală
  • antioxidanți, cum ar fi vitamina E și betacarotenul
  • acizi grași esențiali
  • multe minerale și fibre alimentare

Superalimentul chlorella este disponibil sub formă de băuturi răcoritoare, precum și sub formă de pulbere și capsule. Nutriționistul Lisa Weinhappl adaugă: „În calitate de supliment alimentar, chlorella conține și fier.”

Important: totuși, asigurați-vă că luați doar cantități mici de chlorella. O doză prea mare poate provoca greață, vărsături și amețeli.


Diferența dintre Chlorella și Spirulina

Ambele alge poartă denumirea de „superalimente" și fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Cea mai evidentă diferență este culoarea algelor, Chlorella este semnificativ mai închisă la culoare decât spirulina. Motivul pentru aceasta este proporția de clorofilă, care este mai mare în microalga Chlorella. Spirulina, pe de altă parte, este mai bogată în proteine.

Un alt sfat de la nutriționistul Lisa Weinhappl: „Chlorella poate fi folosită foarte bine ca adaos în terci și astfel veți obține un mic dejun minunat, colorat în verde". Iar verdele, după cum știm, ridică moralul.