Brioșe fără ou: marmorate cu ciocolată și unt de arahide
Brioșe fără ou – garantat pur vegetale și delicios de rapide. Aceste brioșe cu ciocolată și unt de arahide nu numai că au un gust delicios grație pudrei de cacao picante și a untului de arahide cremos, dar reprezintă și o gustare rapidă și ușor de preparat.
Rețetă pentru brioșe fără ou: zemoase și atât de bune
Coacerea fără ou nu mai reprezintă o problemă. În această rețetă, banana și untul de arahide sunt folosite ca înlocuitori pentru ouă. Pot fi utilizate, de asemenea, și sosul de mere sau untul de migdale
Ingrediente pentru 16 bucăți de brioșe cu ciocolată și unt de arahide
- 3 lingurițe de pudră de cacao
- 300 g făină
- 225 g zahăr brun
- 3 banane; piure
- 60 g de unt de arahide; și pentru servire
- 2 linguri de ulei de floarea-soarelui
- 1 lingură de oțet de cidru de mere
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță de praf de copt
- 1 vârf de cuțit de sare
Prepararea brioșelor cu ciocolată și unt de arahide
- Preîncălziți cuptorul, pregătiți aluatul
Se preîncălzește cuptorul la 190 °C căldură superioară și inferioară. Se amestecă pudra de cacao cu 2 linguri de apă clocotită și se lasă deoparte. Se toarnă restul ingredientelor într-un castron și se amestecă cu un tel până la omogenizare. - Se toarnă aluatul și se marmorează
Se toarnă jumătate din conținut într-un castron separat și se amestecă cu cacaua preparată. Se întinde aluatul deschis la culoare în 16 forme de mini-brioșe și se umple cu aluatul de cacao. Se marmorează cu un cuțit. - Coacerea și decorarea brioșelor
Coaceți brioșele timp de 15 minute (testați cu un bețișor). Se lasă să se răcească în formă timp de 5 minute, ulterior se scot din formă, se pun pe un grătar de sârmă și se lasă să se răcească în continuare la temperatura camerei. Se servesc cu unt de arahide pentru topping.
Sfat: puteți găsi o mulțime de ingrediente pentru copt pe dm.ro