Active Beauty
Fără stres: idei de sezon pentru un Advent relaxant

Moment de repaus

Fără stres: idei de sezon pentru un Advent relaxant

În ultimele săptămâni ale anului calendaristic,se acumulează mult stres din cauza pregătirilor de Crăciun. Sunt multe lucruri sunt pe lista de făcut: Fie că este vorba de a cumpăra cadouri minunate pentru cei dragi, de a planifica meniul pentru cina în familie sau de a face curățenie în apartament - în această grabă frenetică, de multe ori nu există pauze pentru a-ți trage sufletul. Și totuși, acestea sunt tocmai pauzele care sunt atât de importante pentru a ne bucura de perioada contemplativă a Adventului. În rândurile care urmează vă oferim cinci idei pentru ceea ce puteți face diferit anul acesta.

Cinci idei pentru un timp de Advent meditativ

1. Începeți să vă gândiți cu nerăbdare la Crăciun mai din timp.

Un sezon frumos de Advent nu poate începe niciodată prea devreme. Putem intra în spiritul sărbătorii decorându-ne casa în mod festiv. Nu trebuie să fie marele decor de Crăciun, putem păstra ceva și pentru Ajunul Crăciunului. Dar dacă puneți ici și colo câte o crenguță de brad, agățați o stea de hârtie în fereastră sau înființați un calendar de Advent va crește încet anticiparea marelui festival. În unele familii se obișnuiește să se împodobească bradul cu câteva zile înainte de sărbătoare.

Coacerea biscuiților este, de asemenea, o activitate clasică pentru perioada Adventului. Cel mai bun lucru este să ascultați un playlist de Crăciun și gata! Dacă asociați gătitul de Crăciun cu stresul, puteți crea o atmosferă mai confortabilă cu un parfum de cameră. Deoarece doar aromele de anason, scorțișoară și cuișoare fac Adventul să fie perfect.

2. Bucurați-vă de micile momente pentru mai multă contemplare

Marea majoritate a oamenilor nu-și pot imagina Crăciunul fără stres. Dar mici momente de liniște care ne aparțin doar nouă sunt peste tot. Trebuie doar să căutăm cu atenție. Ce ajută: redescoperirea copilului din noi. A căzut prima zăpadă? Nu stați pe gânduri prea mult timp, ci întindeți-vă în splendoarea albă și faceți un înger de zăpadă. Garantat vă veți schimba dispoziția și o să uitați pentru o scurtă perioadă de timp de stresul Crăciunului!

O tradiție frumoasă și exercițiu de mindfulness este să tăiați ramuri de Sfânta Barbara pe 4 decembrie și să le puneți în apă. În fiecare zi puteți observa cum se schimbă și încep să înflorească. Un alt lucru care încetinește viața de zi cu zi, nu doar în timpul Adventului: este să luați cinci minute în fiecare dimineață sau seară pentru a aprinde o lumânare și a medita sau pentru a bea o ceașcă de ceai.


3. Transformați căutarea de cadouri în ceva special

Cei care fac cumpărături în ultimul moment știu cum este: sub presiunea timpului, ajungeți să alegeâi un cadou sau altul care s-ar putea să nu fie potrivit pentru persoana căreia i-l dăruiți. O soluție poate fi reducerea avalanșei de cadouri - prin Secret Santa. În acest fel, trebuie să faceți un singur cadou la care să vă gândiți cu adevărat și pe care să îl împachetaâi într-un mod cât mai sustenabil.

Pentru un sezon de Advent relaxant, cel mai bine este să cumpărați cadouri dintr-un magazin condus de un proprietar sau dintr-o piață mică - sau să faceți sau să coaceți singur cadoul. Dacă preferați să evitați zonele comerciale și centrele comerciale aglomerate, mergeți la cumpărături în afara orelor de vârf. O altă opțiune: faceți-vă confortabil cu o ceașcă de ceai și procurați-vă cu ușurință cadourile online, de exemplu pe dm.ro.

4. Sărbătoriți Crăciunul în fiecare zi

Ce ar fi Crăciunul fără numeroasele poezii, cântece sau povești scrise și compuse pentru această perioadă specială a anului? Și sincer: câți dintre ei cunoaștem? Memorarea unei poezii scurte (sau chiar mai lungi) de Advent în fiecare zi, citirea unei povești magice de Crăciun sau exersarea unui cântec nou este o mare bucurie, mai ales pentru copii.

Chiar și voi puteți fi creativi de exemplu să vă notați zilnic momentul Crăciunului într-un journal - cu mici versuri, desene, rețete sau fotografii. Posibilitățile sunt nelimitate și depind în întregime de dumneavoastră.

5. Adventul meditativ: Să dăruim ceva înapoi la viață

Wenn wir auf das bald schon vergangene Jahr zurückblicken, fällt es uns womöglich nicht immer leicht, für die gemachten Erfahrungen dankbar zu sein. Das müssen wir auch Atunci când privim în urmă la anul care în curând va trece, s-ar putea să nu ne fie întotdeauna ușor să fim recunoscători pentru experiențele pe care le-am trăit. Nici nu trebuie să fim! Este suficient să accepți lucrurile și să le bifați în interior. Dar chiar și acum mulți dintre noi simt nevoia de a da ceva înapoi. De exemplu, prin donații financiare către o organizație caritabilă sau prin voluntariat. 24 de idei pentru fapte bune de Crăciun.
Idee: Ce-ar fi ca anul acesta să scrieți un bilet de mulțumire în loc de o listă de dorințe - pentru tine sau pentru alții?