Active Beauty
Omletă vegană: Sănătoasă și bogată în proteine cu tofu și kala namak
Text: Rezept: Zucker&Jagdwurst

Cu aromă de ou

Omletă vegană: Sănătoasă și bogată în proteine cu tofu și kala namak

Ouăle omletă sunt un mic dejun foarte răspândit și popular. Dar ce ar trebui să faceți dacă doriți să evitați produsele de origine animală sau dacă optați pentru o dietă bazată pe plante? Nicio problemă! Omleta noastră vegană se apropie de orice versiune cu produse de proveniență animală. Secretul: amestecul perfect de făină de năut, tofu și kala namak!

Blogul de mâncare vegană Zucker&Jagdwurst ne-a oferit rețeta perfectă pentru omletă vegană:

Rețetă pentru omletă vegană

Ingrediente pentru 4 porții de omletă vegană

  • 25 g de făină de năut
  • 125 ml de lapte vegetal
  • 400 g tofu natural
  • 2 linguri de fulgi de drojdie
  • 0,5 linguriță de turmeric
  • 0,5 linguriță de pudră de ardei dulce
  • 0,5 linguriță de kala namak (sare neagră ayurvedică)
  • 1 ceapă roșie
  • 1 ardei
  • Sare
  • Piper
  • unt vegan sau ulei vegetal pentru prăjit

Prepararea de omletă vegană

1.Se prepară tofu amestecat
În prima etapă, puneți făina de năut și laptele vegetal într-un castron și amestecați bine cu un tel, astfel încât să nu se formeze cocoloașe. Ulterior fărâmițați tofu în bucăți mici. Adăugați firimiturile de tofu, fulgii de drojdie, turmericul, pudra de paprika și sarea kala namak și asezonați generos cu sare și piper.

2.Pregătiți legumele și tofu amestecat
Tăiați mărunt ceapa și ardeiul, ca un mic adaos de legume. Sotați cubulețele de ceapă în puțin unt vegan sau ulei vegetal timp de aproximativ 3 minute, astfel încât să devină translucide. Ulterior adăugați ardeiul tăiat cubulețe și prăjiți totul împreună timp de 3-4 minute, până când ardeiul se înmoaie. Ulterior adăugați amestecul de tofu amestecat în tigaie și prăjiți încă 10 minute. Tofu amestecat se poate rumeni puțin - după gust.


Gustos și sănătos: Datorită făinii de năut și tofu, omleta noastră vegană este deosebit de bogată în proteine și fibre.

Kala Namak - preferatul bucătăriei vegane


O sare care are gust de ou? Sună ciudat? Dar are un gust delicios! Grație aromei sale neobișnuite, sarea de culoare roșiatică-violet închis este deosebit de populară în bucătăria vegană. Sarea de condimente își are originile în bucătăria indiană. Aici este folosită pentru a aromatiza supele și sosurile sau pentru mâncărurile cu legume. În compoziția Kala Namak, hidrogenul sulfurat este decisiv pentru aromă, deoarece conferă sării aroma tipică de ou.