Active Beauty
Brunch de Paște: 2 idei de rețete vegetariene
Text: Anita Freistetter, Harald Wieser

Bucurie sănătoasă

Brunch de Paște: 2 idei de rețete vegetariene

Mieii, găinile și vițeii rămân în viață anul acesta de Paște, pentru că în acest an în meniul festiv se află un brunch de Paște vegetarian. După Postul Mare, este în sfârșit timpul pentru a sărbători din nou.
De aceea, vă oferim aceste două idei de rețete vegetariene pentru brunch-ul de Paște. Acestea sunt parte dintr-o dietă conștientă și sănătoasă și îndeplinesc totuși cerința de a avea un mic dejun sau brunch de Paște culminant.

Tartă de mei și cașcaval pentru Paște

Timp de preparare: aproximativ 20 de minute plus 45 de minute de coacere

Ingrediente pentru 1 tavă mare:

  • 140 g mei
  • 400 ml de lapte de migdale
  • 50 g migdale
  • 2 linguri de miere
  • 1 pachet de zahăr vanilat bourbon
  • 3 pere
  • 1 kg de caș cu conținut scăzut de grăsime
  • 5 ouă
  • 1 lingură de scorțișoară
  • 1/2 linguriță de nucșoară
  • 1 vârf de cuțit de cardamom
  • 1 vârf de cuțit de ghimbir, măcinat
  • 1 vârf de cuțit de cuișoare, măcinate


Preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Puneți într-o cratiță meiul, laptele de migdale și vanilia. Se aduce la fierbere încet și se fierbe la foc mediu timp de 10 minute. Se scurge într-o sită și se lasă să se răcească puțin.
  2. Se separă ouăle. Se bat gălbenușurile de ou împreună cu mierea într-un mixer până devin spumoase. Se adaugă scorțișoara, cardamomul, ghimbirul, cuișoarele și nucșoara și se amestecă totul. Încorporați cașcavalul și meiul.
  3. Bateți albușurile până când se întăresc și încorporați-le în amestec. Se toarnă amestecul în vasul de copt. Se taie perele în felii groase și se așază peste aluat. Se coace la cuptor timp de 45 de minute.
  4. Se toacă mărunt migdalele, se presară peste compoziție și se savurează cât este încă caldă.

Ruladă vegetariană de Paște

Timp de preparare: 80 minute

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 300 g orez basmati
  • 2 linguri de ulei de prăjit
  • 300 ml supă de legume
  • 150 g de smântână de gătit de ovăz (alternativă la cea de soia)
  • 1 ardei roșu
  • 200 g ciuperci
  • 1 varză
  • 2 cepe
  • 200 g brânză Gouda
  • 2 ouă
  • 1 lingură de amidon
  • 1 buchet de arpagic
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 1 vârf de cuțit de piper
  • ață de bucătărie


Preparare:

  1. Se fierbe orezul. Curățați, spălați și tăiați ardeiul. Se șterg ciupercile și se toacă grosier. Se rade brânza Gouda. Se spală arpagicul, se usucă și se toacă mărunt. Se pun deoparte 2 linguri de arpagic.
  2. Se amestecă ardeii tăiați cubulețe, ciupercile, brânza și arpagicul cu orezul și ouăle. Se asezonează cu sare și piper. Se taie 8 frunze mari de varză, se spală, se usucă și se fierb în apă clocotită cu sare timp de aproximativ 5 minute. Scurgeți bine și tăiați mijlocul la orizontală.
  3. Se întinde umplutura de orez pe frunze. Se îndoaie marginile spre interior, se rulează frunzele și se înfășoară cu ață de bucătărie.
  4. Se toacă mărunt ceapa. Se încinge uleiul și se rumenesc ruladele pe toate părțile. Se adaugă ceapa și se prăjește. Se degresează cu supă de legume și smântână de gătit. Se acoperă și se fierbe la foc mic timp de aproximativ 15 minute. Scoateți rulourile și păstrați-le la cald.
  5. Pentru a îngroșa sosul, se amestecă amidonul cu 2 linguri de apă, se adaugă în sos și se aduce la fierbere. Se condimentează după gust cu sare și piper.
  6. La final, se pun ruladele în sos și se presară restul de arpagic.