Active Beauty
Brioșe cu morcovi: această rețetă le va face suculente
Text: Carolina Forstner, Rezepte: StockFood

Deliciu sănătos

Brioșe cu morcovi: această rețetă le va face suculente

Legume în aluatul de tort? Începând cu prăjiturile cu dovlecei și rubarbă până la clasicul carrot cake, acest lucru nu mai este o raritate. Adăugarea de legume face prăjiturile mai suculente și mai bogate în vitamine, iar aroma legumelor rămâne întotdeauna plăcută în fundal. Aceste brioșe cu morcovi sunt varianta în miniatură a popularului tort de morcovi și, datorită toppingului cu cremă de brânză și curmale, un punct culminant pentru fiecare masă de Paște!

Brioșe de morcovi cu cremă de brânză și curmale

Ingrediente pentru 12 brioșe cu morcovi

  • puțin ulei vegetal și făină pentru tava de copt brioșe
  • 2 morcovi
  • 80 g de stafide
  • 80 g de nuci pecan
  • 1 portocală bio
  • 250 g de făină integrală de spelta
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 1 linguriță de nucșoară
  • 1 linguriță de cuișoare
  • 150 g unt moale
  • 150 g zahăr brun
  • 2 ouă
  • 2 linguri de suc sau lapte

Glazură

  • 100 g de curmale uscate, fără sâmburi
  • 250 g de cremă de brânză
  • 125 g unt moale

Pregătirea brioșelor de morcovi

1. Preîncălziți cuptorul și pregătiți tava de copt
Preîncălziți cuptorul la 180°C, încălzire de jos și de sus. Ungeți cu ulei o tavă de copt brioșe și presărați-le cu făină.
2. Pregătiți aluatul pentru brioșe
Se curăță morcovii de coajă și se dau pe răzătoare fină. Se toacă mărunt stafidele și nucile pecan. Spălați portocala, uscați-o, radeți fin coaja și stoarceți-o de suc. Se amestecă făina cu praful de copt și condimentele. Se bate untul cu zahărul până devine cremos. Se adaugă treptat ouăle și se amestecă. Se adaugă amestecul de făină și se amestecă cu sucul sau coaja de portocală, sucul/laptele, morcovii, stafidele și nucile pecan.
3. Coaceți brioșele
Se toarnă aluatul în cupe și se coace în cuptor pentru aproximativ 25 de minute, sau până trec testul scobitorii. Scoateți brioșele din cuptor și lăsați-le să se răcească.
4. Pregătiți glazura și decorați brioșele
Pentru glazură, se pasează curmalele cu 2 linguri de apă caldă într-un robot de bucătărie până când devin ușor sfărâmicioase. Adăugați crema de brânză și untul și amestecați până când devine cremoasă. Întindeți crema pe brioșe.