Active Beauty
Slow Beauty: cosmetice naturale pentru o mai bună conștientizare

Tranziția la ingrediente naturale

Slow Beauty: cosmetice naturale pentru o mai bună conștientizare

Timpul este prețios. De aceea, din ce în ce mai mulți oameni încearcă să fie mai atenți și conștienți în viața de zi cu zi. Ceea ce ne ajută sunt momentele mici de care ne putem bucura regulat, într-un mod conștient - cum ar fi ritualurile de frumusețe lente.

Cei care apelează la cosmetice naturale nu numai că renunță la ingredientele active chimice, dar reușesc și să elimine rutina și să acorde o atenție mai conștientă semnalelor propriului corp. Pentru că avem de-a face cu o experiență nouă.  Pentru piele și păr, trecerea la ingrediente naturale poate fi o provocare la început.

Pas cu pas: Slow Beauty cu produse cosmetice naturale

Trecerea lentă la produse cosmetice naturale

Pentru binele pielii dumneavoastră, ar trebui să treceți treptat de la produsele cosmetice convenționale la cele naturale. A face acest proces conștient și a vă dedica, astfel,  unui lucru atât de frumos poate avea și un efect de relaxare. Dermatologii recomandă să încercați mai întâi cosmeticele naturale de tip tester și să observați cum reacționează pielea la ele. Scalpului și părului, în special, le poate lua mai mult timp până se obișnuiesc în totalitate cu ingredientele naturale. Partea bună este că și răbdarea face parte din drumul către o viață mai conștientă. Totuși, alegerea produselor care se potrivesc cu nevoile individuale ale fiecăruia poate fi o mică aventură.

Ascultați-vă corpul

Cum se simte pielea? Textura și mirosul sunt plăcute sau nu? Cât de des trebuie să ne spălăm părul cu noul produs? Toate aceste observații vă vor ajuta să găsiți cosmeticele naturale potrivite pentru nevoile dumneavoastră individuale, să reflectați asupra efectelor și, în același timp, să trăiți aici și acum, acordându-vă timp pentru asta și observându-vă conștient corpul.

Țineți un jurnal de frumusețe

Un instrument util în drumul spre o viață mai atentă și conștientă este păstrarea unui jurnal:  Notați-vă zilnic rutina de înfrumusețare. Acest lucru vă ajută să țineți evidența atunci când încercați produse noi. Ce ingrediente folosiți și pentru ce? Ce efecte ați observat? Dacă totuși credeți că scrisul nu vă este de ajutor, atunci, puteți începe să folosiți ocazional cuvinte cheie.

Vă puteți face propriile cosmetice naturale

Realizarea propriilor produse cosmetice nu doar că este o decizie înțeleaptă, dar de asemenea, vă poate ajuta să ieșiți din rutină și reprezintă un prilej bun pentru descoperirea unor noi ingrediente și arome. Poate chiar veți descoperi o nouă pasiune.

Evitați plasticul

A fi conștient se referă și la modul în care ne raportăm la mediul înconjurător: dacă folosiți produse cosmetice naturale solide pentru deodorant, îngrijirea părului și a corpului sau dacă folosiți recipiente reutilizabile, economisiți o mulțime de deșeuri de plastic - aproximativ 780 de sticle de șampon într-o viață. În acest fel, nu faceți o favoare doar corpului dumneavoastră, ci și naturii. Aruncați o privire la modul în care vă puteți curăța baie de recipiente plastic chiar acum.