Active Beauty
Ce nu ar trebui să învățăm de la mame de pe Instagram?

A fi mămică

Ce nu ar trebui să învățăm de la mame de pe Instagram?

Haine scumpe de designer pentru mamă și copil(i), petreceri pentru copii perfect puse în scenă pentru Instagram și o casă impecabilă: pe Instagram, mamele au rapid tendința de a face comparații cu propria viață. Rolul de mamă este deja o sarcină dificilă și fără presiune din partea Instagram-ului. Avem trei sfaturi pentru tine despre cum să îți amintiți cel mai bine momentele frumoase alături de copilul tău.

Să fii mamă fără presiunea Instagramului: trei sfaturi

1. Păstrează-ți autenticitatea

Este nerealist să încerci să faci față vieții de zi cu zi cu copilul (sau copiii) tău într-o ținută de designer, cu tocuri înalte. În schimb, poartă haine confortabile, care se spală ușor și în care poți alerga după copilul tău la locul de joacă. Copilul tău va fi fericit cu haine confortabile de purtat și care nu îl strâng. În plus, în calitate de mamă care a născut recent, nu trebuie să ai un corp perfect. Rolul de mamă înseamnă exersarea acceptării propriului corp – nu tinde către idealuri fizice intangibile. Iar locuința ta? Organizează-ți casa în așa fel încât familia ta să se simtă bine acasă și nu o compara cu locuințele aflate în ordine impecabilă și amenajate, pe care le prezintă anumite mame pe Instagram. Conștientizează faptul că ți se prezintă doar o imagine care reprezintă un platou pregătit cu mare atenție. Câte ore de muncă (și ajutoare) a necesitat punerea în scenă și cât timp rămâne intactă „lumea perfectă” după momentul respectiv nu ajunge, de regulă, la cunoștința publicului.

2. Trăirea conștientă a momentului prezent

Evaluarea fiecărui moment pentru a vedea dacă ar putea fi obținută o fotografie sau un video pentru social media. Imposibilitatea de a te bucura cu adevărat de momentele frumoase pentru că trebuie neapărat documentate: acest lucru poate degenera rapid în stres și nu prezintă utilitate. Prea multe fotografii sunt de obicei stocate pe smartphone sau pe computer fără a fi accesate ulterior. Expertul în domeniul amenajărilor, Marie Kondo, recomandă selectarea conștientă a anumitor imagini care prezintă cu adevărat semnificație. În baza acestora se va realiza ulterior, la momentul potrivit, un album foto. Mai bine te bucuri de rolul de mamă: construiți împreună castele de nisip, ieșiți la plimbare și descoperiți natura sau cuibărește-te pe canapea seara alături de cei mici. Acordă timp pentru copilul (copiii) tăi și fii cu adevărat prezentă când te joci cu ei. Râdeți și bucurați-vă fără stres de momentele frumoase. Dacă dorești să surprinzi o poză pentru mai târziu, realizează două sau trei fotografii pline de bucurie, iar apoi pune de-o parte smartphone-ul sau aparatul de fotografiat. Îți vei aminti evenimente de neuitat chiar și fără o fotografie sau o înregistrare video.

3. Oferă copilului posibilitatea de a se bucura de propria intimitate

Ai fi vrut ca părinții tăi să îți documenteze întreaga copilărie și să o posteze pe rețelele de socializare? Probabil că nu. Lasă copilul să aibă intimitatea sa și nu-i încălca drepturile personale prin postarea pe internet a unor momente private. Rolul de mamă înseamnă uneori să lași copilul în pace în anumite situații. Copilul trebuie să se poată dezvolta liber și fără să se simtă observat. Adesea, copiii sunt hărțuiți la școală atunci când există fotografii și videoclipuri publice cu ei. Nicio mamă nu își dorește acest lucru pentru copilul ei.