Active Beauty
Cum să-ți faci propriile șuvițe blonde
Text: Susanne Kainhofer

Bună ziua, rază de soare!

Cum să-ți faci propriile șuvițe blonde

Poți să-ți faci tu însăți șuvițe blonde? Da, bineînțeles! Cu aceste sfaturi, miracolul blondului poate fi obținut și acasă.

Este timpul pentru o gură de aer proaspăt în culoarea părului tău, dar o schimbare totală de culoare este prea mult? Atunci, șuvițele blonde sunt soluția pentru problemele tale de styling. Acestea evocă reflexii estivale în pletele ta și conferă părului șaten mai multă luminozitate.

De la șuvițe blonde delicate la șuvițe voluminoase, totul este posibil! Și cel mai bun lucru: cu puțină îndemânare, sunt și foarte ușor de realizat singură. Cu toate acestea, există câteva sfaturi de care ar trebui să ținem cont înainte de a pune mâna pe vasul de vopsit:

Realizarea șuvițelor blonde singură: 6 întrebări și răspunsuri

Ce nuanță de blond mi se potrivește?

Nu toate nuanțele de blond sunt la fel. Paleta de culori pentru reflexii blonde variază de la blond miere la auriu, cenușiu, caramel și blond platinat. Înainte de a adăuga șuvițe pe părul tău, trebuie să te gândești bine la efectul pe care vrei să-l obții. Mai ales pentru un rezultat cu aspect natural, este important să îți determini propria nuanță a pielii înainte de a te decolora. Nuanțele calde pun în evidență tipurile de ten mai închise la culoare, iar nuanțele reci avantajează un ten palid.

Poți să decolorezi doar culoarea naturală a părului sau și părul vopsit?

Cele care vor să-și lumineze culoarea naturală a părului au un avantaj clar, deoarece acesta este netratat. Mai ales pe părul șaten, reflexiile blonde arată deosebit de natural și dezinvolt. Este mai bine să lași un profesionist să lucreze pe părul care a fost deja vopsit, deoarece acesta poate evalua cel mai bine reacția chimică la decolorare. Doar așa se pot evita accidentele de culoare în care firele blonde capătă o nuanță galbenă inestetică sau, în cel mai rău caz, devin chiar verzi.

Cât de dificil este să aplici singură decolorantul?

Produsele pentru decolorare de acasă conțin de obicei un capișon sau o pensulă specială care facilitează aplicarea. Dacă nu te simți încrezătoare în aplicarea de șuvițe pentru prima dată, cel mai bine este să ceri ajutorul unei prietene. Un alt sfat: pentru a evita surprizele neplăcute, încearcă în prealabil decolorarea pe o singură șuviță.

Reflexii blonde și permanent: este posibil așa ceva?

Permanentul și colorarea sunt procese chimice care pot schimba structura părului, atacându-l și distrugându-l. Prin urmare, nu este recomandat să combini șuvițele blonde cu un permanent. Dacă totuși nu vrei să renunți la el, ar trebui să acordați părului tău o pauză de cel puțin două-trei săptămâni între procedurile chimice. În acest caz, se aplică în mod clar: Better safe than sorry!

Firele blonde se vopsesc la distanță de rădăcini?

Da, pentru a obține un rezultat natural, șuvițele individuale sunt colorate departe de rădăcini - aceasta este singura modalitate de a obține efectul structurat dorit, care conferă vizual mai mult volum părului.

Șuvițe blonde: de ce să ținem cont atunci când le facem singure?

  • Culoarea trebuie folosită imediat după amestecare și nu trebuie păstrată, deoarece aceasta este singura modalitate de a garanta un rezultat frumos.
  • În niciun caz firele de păr vopsite nu trebuie acoperite cu folie de aluminiu sau folie alimentară, deoarece altfel agentul alcalinizant conținut în culoare nu se va volatiliza și poate deteriora grav părul.
  • Se recomandă să îmbraci un tricou vechi înainte de a îți colora părul, deoarece stropii de culoare nu decolorează doar părul, ci și fibrele textile.
  • Asigură-te că porți mănușile care vin împreună cu produsul.
  • Părul proaspăt vopsit va aprecia acum o porție suplimentară de hidratare cu un balsam sau o mască de păr.