Active Beauty
Acestea sunt noile culori și tendințe în materie de coafuri pentru 2024!
Text: , Astrid Doppler

Inspirație

Acestea sunt noile culori și tendințe în materie de coafuri pentru 2024!

Helmut Maier, manager de calitate și coordonator al echipei de creație dm, prezintă în acest articol colecția de inspirație dm 2024. Acesta ne prezintă tunsorile, culorile și stiluri care sunt la modă în prezent - de la coafura Rachel până la shag-ul modern.

Coafuri la modă în 2024: coafura Butterfly cu bucle

„Coafura Butterfly este o tunsoare interesantă pentru păr lung, cu trepte definite mai intens în față și volum la vârfuri", susține Helmut Maier. „Highlight-urile naturale fac părul să arate ca și cum ar fi fost sărutat de soare.” Coafura reflectă spiritul generației Z: părul lung și sănătos creează un efect glamour, iar buclele obținute prin uscarea cu foenul, în stilul anilor '90, simbolizează mișcarea apei. Pentru coada de cal XXL, mai întâi legați coada de cal strâns și pe o lățime ceva mai mare cu o panglică, ulterior înfășurați o șuviță de păr în jurul cozii.

Bob francez progresiv

În acest an, coafura bob clasică este transpusă în practică într-o formă foarte modernă - cu un undercut, zona din vârful capului cu trepte bine definite și breton scurt. „Tunsoarea cu breton se potrivește aproape tuturor, cu excepția persoanelor cu o față cu colțuri pronunțate”, explică Maier „Versiunile cu păr mai lung pot fi, de asemenea, realizate ca o alternativă la bretonul foarte scurt.” Culoarea bazată pe nuanța la modă Pantone din acest an, „Peach Fuzz”, este ideală pentru femeile îndrăznețe, conștiente de tendințe, cu părul șaten deschis spre blond ca punct de plecare. Sfat de styling: uscați mai întâi părul cu foenul, utilizând o perie rotundă, finisați cu o placă de îndreptat dacă este necesar și domoliți părul rebel cu un ser anti-frizz.

Un look schimbător pentru părul lung cu șuvițe aprinse

Pentru toate fetele cu părul lung cărora le place să își păstreze părul lung, dar vor să îl restilizeze din când în când, este disponibilă în prezent o „tunsoare razor” modernă cu extensii colorate. „În acest scop sunt obținute diferite lungimi prin tăierea direcționată cu briciul”, explică Maier.
„Culoarea și coafura sunt în totalitate în ton cu tendințele actuale, iar extensiile integrate în nuanțe strălucitoare de roșu-portocaliu fac din acest look un adevărat punct de atracție.” Culoarea de bază este un blond deschis, neutru, care se potrivește în special tonurilor de piele mai reci. De asemenea, puteți încerca pentru început șuvițe în culori mai blânde - cum ar fi Strawberry.“

Coafura Rachel din anii '90

„Legendara coafură Rachel din anii '90 a revenit la modă”, afirmă Maier cu bucurie. „Reinterpretată și într-o culoare maro pământiu, la modă, se potrivește aproape tuturor femeilor cu părul până la umeri." Caracteristica specială este tunsoarea modernă cu un bob lung în trepte și coadă lungă, în combinație cu tonuri de maro rece și cald. „Tousled '90s updo” este varianta de seară - răsuciți părul într-un coc și fixați-l cu o agrafă.

Pentru fetele cu bucle: Curly Expression

Buclele și volumul rămân la modă și pot fi admirate în diferite variante. „Urmând căderea naturală a buclelor, această tunsoare a fost realizată prin metoda freehand. Șuvițele țintite, cu aspect natural, subliniază și mai mult buclele - ideal pentru oricine dorește să își evidențieze buclele naturale cu încredere", explică Maier. Sfat de coafare pentru acasă: uscați cu foenul părul șters cu prosopul, folosind difuzorul și tehnica stop-and-blow (lăsați întotdeauna să se răcească puțin între intervalele de aplicare a aerului cald), ulterior aplicați un produs de finisare hidratant și nu vă pieptănați.

Coafuri la modă în 2024: Shag-ul modern

Această tunsoare în trepte este purtată cu breton lung, cunoscut și sub denumirea de „Bottle Neck Bangs”, și într-o nuanță de blond natural. Cu tehnica „root shadow blonde”, rădăcinile apar mai întunecate, creând mai multă profunzime. „Shag-ul este potrivit pentru firul de păr subțire până la grosime medie. Treptele cu franjuri se obțin prin tăierea secțiunilor individuale în formă de C rotund", susține Maier. „Recomandare de styling: lucrați cu produse care asigură textură, uscați părul cu difuzorul și uscați coada neted, cu ajutorul unei perii rotunde pentru a crea un aspect atractiv aerisit. Cu placa de îndreptat și coada împletită, shag-ul este restilizat rapid.“