Pentru multe femei, propriul păr este o problemă sensibilă: doar coaforul preferat are voie să îl tundă și, odată ce am găsit o marcă potrivită pentru îngrijirea părului, îi rămânem fidele. Dar acest lucru înseamnă că pierdem ocazia de a descoperi noi produse și tendințe pentru noi înșine. Șamponul solid, de exemplu, are tot ce-i trebuie pentru a deveni o adevărată vedetă de frumusețe în baia noastră. De ce? Citește aici cele cinci motive pentru care merită să treci la șamponul solid.


1. Șamponul solid este fără plastic

Numără câte sticle de plastic sunt în baia ta. De obicei, acestea nu sunt foarte atractive și ocupă mult spațiu. Șamponul solid este de obicei ambalat într-o cutie de carton și astfel se economisesc deșeurile de plastic. În plus, cartonul poate fi pliat și generează un volum mai mic de deșeuri. Și asta nu e tot: cu șamponul solid, valorile interne sunt și ele corecte. De exemplu, multe mărci nu folosesc microplastice în șamponul lor solid. În plus, aceste produse sunt adesea mai ușor de biodegradat și sunt produse într-un mod neutru din punct de vedere al emisiilor de CO₂.2. Șamponul solid conține doar cele mai importante ingrediente

Nu numai microplasticele și polimerii, ci și silicoanele și parabenii sunt eliminați în majoritatea șampoanelor solide. Siliconii înfășoară părul și îl fac să pară suplu - cu toate acestea, ei sigilează structura firului de păr, astfel încât nicio substanță hrănitoare nu ajunge în interiorul părului și îl usucă pe termen lung. Parabenii sunt adesea folosiți ca și conservanți în șampoanele lichide. Șampoanele solide, pe de altă parte, rezistă bine atâta timp cât sunt lăsate să se usuce după utilizare.


3. Șamponul solid este delicat pentru scalp

Multe șampoane solide curăță părul și scalpul cu agenți tensioactivi fără săpun, care sunt deosebit de blânzi cu scalpul. Prin urmare, pentru scalpul cu mâncărimi și părul uscat, șamponul solid este o bună alternativă la șamponul lichid. Multe șampoane solide sunt sindicate și, prin urmare, se ajustează în mod optim la valoarea naturală a pH-ului scalpului și părului.
Sfat: atunci când alegi un șampon solid, asigură-te că acesta curăță delicat și hidratează suficient părul și scalpul.


4. Șamponul solid este foarte eficient

Șamponul lichid este practic un concentrat care a fost diluat cu multă apă. Cu șamponul solid, pe de altă parte, toate esențele de curățare și hrănire sunt combinate într-o singură bucată compactă. Produsele conțin astfel cu până la 70% mai puțină apă decât produsele lichide. De aceea, sunt mai ușoare și mai mici și provoacă mai puține emisii de CO₂ în timpul transportului. Unele sunt, de asemenea, neutre din punct de vedere climatic.

În plus, șamponul solid este mult mai ușor de dozat. Datorită randamentului și aplicării sale țintite, nu sunteți tentată să folosiți prea mult - spre deosebire de sticla de șampon. Și asta este bine din două puncte de vedere - pentru că risipa nu numai că poluează mediul înconjurător, ci și portofelul nostru.


5. Șamponul solid este la îndemână pentru deplasare

Cui nu i s-a vărsat șamponul lichid în geanta de cosmetice? Acest lucru nu se poate întâmpla cu șampoanele solide - acestea sunt permise chiar și în bagajul de mână. Pur și simplu puneți-le într-o cutie sau într-o pungă mică potrivită și gata. Anumite șampoane solide au, de asemenea, o buclă practică care facilitează agățarea lor pentru a se usca oriunde.