Active Beauty
Îngrijirea părului decolorat: 7 sfaturi pentru vară
Text: Elisabeth Bärnthaler, Bettina Geiersperger

Protecție pentru părul blond

Îngrijirea părului decolorat: 7 sfaturi pentru vară

Vară, soare și distracție la scăldat! Din păcate, acesta nu este un motiv de bucurie pentru părul dumneavoastră. Părul blond este deosebit de sensibil și nu este un prieten al verii. Dar cu aceste sfaturi de îngrijire, părul dumneavoastră blond va rămâne radiant și în vacanță.

Clorul și apa sărată, razele fierbinți ale soarelui și briza ușoară a mării: ceea ce înseamnă relaxare pură pentru noi ne supune părul la mari presiuni. Pentru ca încrețirea, vârfurile despicate și aspectul de „mătură” să nu aibă nicio șansă, avem nevoie de o porție suplimentară de îngrijire.
Dar atenție: pentru părul blond, puțină îngrijire suplimentară nu este suficientă. Părul blond are nevoie de o atenție și o îngrijire suplimentară în timpul verii. Declarați război părului verzui, tern și lipsit de strălucire! Cu aceste sfaturi, părul dumneavoastră blond se va întoarce din vacanță la fel de revigorat ca dumneavoastră!

Îngrijire pentru părul decolorat în timpul verii: 7 sfaturi

1. Nu vă vopsiți părul chiar înainte de concediu

Poate fi tentant, dar vă recomandăm să nu vă decolorați părul chiar înainte de concediul de vară. Vopsirea deteriorează structura părului iar clorul și apa sărată pot provoca și mai multe daune. Este mai bine să vă reîmprospătați blondul cu câteva săptămâni înainte sau după vacanță.

2. Sfaturi pentru tunsori: Da vă rog!

De ce ar trebui totuși să mergeți la coafor chiar înainte de vacanță? Să vă tundeți vârfurile! Dacă tăiați în prealabil vârfurile despicate, puteți să vă bucurați de un păr mai sănătos în vacanță. Dacă nu ați mai reușit să ajungeți înainte de vacanță, cel mai bine este să mergeți la un coafor de încredere imediat după ce reveniți din concediu

3. Protejați-vă părul blond

Nu doar pielea noastră are nevoie de protecție solară vara, ci și părul. Nu stați prea mult timp sub soarele arzător și protejați-vă de razele fierbinți cu pălării de soare și cu eșarfe. Există, de asemenea, șampoane și spray-uri de îngrijire a părului cu protecție UV inclusă, care pot oferi protecție suplimentară.

4. Uscați ușor părul

Nu vă supuneți părul la eforturi suplimentare acum. Uscătorul de păr, placa de îndreptat și alte instrumente de styling pot rămâne acasă. Buclele naturale de plajă, împletiturile drăguțe sau părul umed sunt oricum cele mai frumoase în această perioadă. După baie, frecarea părului cu prosopul este interzisă! Lăsați părul să se usuce la aer! Pentru a vă usca părul după șamponare, folosiți un prosop moale din microfibră sau chiar un tricou. Suprafața moale nu asprește părul


5. Înainte: ulei de păr

Tratamentul de dinainte este cea mai bună soluție pentru părul blond în timpul verii. Înainte de a merge la plajă sau la piscină aplicați ulei de păr! Cu cât părul este mai uscat, cu atât mai generos puteți aplica uleiul. Apoi legați părul uns într-un coc liber. Există o gamă largă de uleiuri de păr de înaltă calitate, dar dacă produsul dumneavoastră preferat nu este la îndemână în acel moment, un simplu ulei de măsline sau de cocos își va face la fel de bine treaba.

6. După: îngrijire hrănitoare

După o zi de baie, clătiți întotdeauna imediat reziduurile de clor și de apă sărată din păr. Apa rece sau călduță este potrivită pentru părul dumneavoastră, așa că încheiați-vă spălarea părului de seară cu un duș rece. După aceea, ar trebui să folosiți măști bogate și tratamente reparatoare pentru păr. Măștile și tratamentele hrănesc părul însetat, iar vârfurile dumneavoastră vor aprecia un ser nutritiv pentru hidratare

7. Aspirină împotriva nuanței verzi din păr

Dacă apa cu clor a oferit părului dumneavoastră blond o nuanță verde, puteți găsi un ajutor rapid în trusa de prim ajutor. Pentru că părul cu o nuanță verde poate fi salvat cu o clătire pe bază de aspirină. Pur și simplu dizolvați două tablete de aspirină în apă și clătiți părul cu acest amestec. Aspirina conține acid salicilic, care contracarează alcalinitatea clorului și neutralizează rapid și ușor verdele. Atenție: lăsați să acționeze timp de maximum 30 de minute, apoi clătiți și aplicați un balsam de păr pentru a finaliza.