Active Beauty
Îngrijirea părului: cele mai simple și eficiente 7 sfaturi pentru un păr frumos

Ghid de îngrijire

Îngrijirea părului: cele mai simple și eficiente 7 sfaturi pentru un păr frumos

Cât de des ar trebui să-mi spăl părul? Și care este ordinea corectă pentru șampon, balsam și mască? Aceste sfaturi de îngrijire a părului vă vor ajuta să obțineți o coamă sănătoasă și strălucitoare.

1. Cum să păstrezi părul blond strălucitor chiar și vara

Părul blond capătă adesea o nuanță verde inestetică după o perioadă de timp petrecută în piscină sau în mare. Acest lucru apare atunci când elementele clor și cupru se combină. Se formează o peliculă care se lipește de proteinele din păr și provoacă schimbarea culorii. Ce ajută? Nu intrați niciodată în apă cu părul uscat, ci umeziți-l bine în prealabil - în acest fel cuprul și clorul nu se lipesc de păr și blondul este păstrat!

2. Acesta este ritmul ideal de spălare a părului

Se spune adesea că cel mai sănătos este să speli părul doar o dată la trei zile. De fapt, ceea ce este bun pentru păr variază. Totuși, pentru un scalp sănătos, coama nu trebuie totuși spălată prea des. Cu un șampon uscat bun și coafuri împletite, puteți prelungi, de obicei, ciclul de spălare a părului cu o zi sau două.

3. Uscați ușor părul

Informații generale: căldura nu este bună pentru păr. Uscarea la aer liber poate, de asemenea, să deterioreze părul, deoarece acesta este foarte sensibil atunci când este umed și se rupe ușor. Cea mai blândă metodă este să lăsați coama să se usuce la aer până când este doar puțin umedă. Apoi uscați-l cu uscătorul la rece sau călduț, la o distanță de 15 centimetri de cap.

4. Produsele de protecție termică sunt o necesitate absolută pentru îngrijirea părului!

Înainte de orice coafare a părului cu căldură, trebuie aplicat un spray special de protecție termică. Acesta îmbracă cuticula părului ca o peliculă fină. Aceasta sigilează umiditatea din păr și împiedică evaporarea acesteia. Acest lucru menține părul frumos și flexibil și nu îl face casant sau fragil.

Sfat: O gamă largă de spray-uri de protecție împotriva căldurii este disponibilă la dm.ro

5. Cât de des ar trebui să mergi la coafor pentru o tunsoare cu vârf și îndesat

Vârfurile neîngrijite pot duce treptat la apariția vârfurilor despicate. Pentru a vă menține părul sănătos, ar trebui să mergeți la coafor la fiecare zece săptămâni sau cam așa ceva pentru a vă tunde vârfurile. Acest lucru vă va menține părul lung și sănătos.

6. Uleiu de ricin - remediul miraculos de îngrijire a părului

Uleiul de ricin are un efect antiinflamator și antibacterian. Ingredientul activ bogat poate fi masat pe scalp și aplicat pe lungimea părului o dată pe săptămână. Acesta conține ingrediente de întărire, cum ar fi acizii grași și vitamina E. Uleiul este foarte hidratant și previne apariția vârfurilor despicate și ruperea părului, făcând ca părul să pară mai lung și mai gros. Cu toate acestea, nu există nicio dovadă științifică a faptului că uleiul de ricin stimulează creșterea părului în sine.

7. Balsam, șampon, mască & co. - ordinea corectă pentru produsele de îngrijire


Procesul de șamponare începe cu o spălare temeinică. De asemenea, curățați bine scalpul. Apoi folosiți balsamul. La final, aplicați ulei de păr pe vârfuri. Aproximativ o dată pe săptămână aplicați o mască bogată între șampon și balsam și clătiți. Produsele de îngrijire bogate trebuie aplicate doar pe lungimi și vârfuri - și doar o cantitate de mărimea unei alune. În caz contrar, în special părul fin și subțire va fi gras și moale imediat după spălare. Scalpul este deja hrănit de sebum și uleiuri naturale și, de obicei, nu tolerează produsele de îngrijire bogate.

Aceste produse de îngrijire a părului sunt disponibile la dm:

Cu keratină și extract de magnolie

Apă pentru păr cu extract de keratină și magnolie de la Balea


Cumpără acum din magazinul online dm

Previne vârfurile despicate

Ulei pentru păr deteriorat cu keratină de la PANTENE PRO-V


Cumpără acum din magazinul online dm

Cu complex de hialuron și alge marine

Șampon Aqua Revive de la Schwarzkopf Gliss Kur


Cumpără acum din magazinul online dm