Sufleu de paste cu legume: Două preparate delicioase de vară

Rețetă: Cannelloni cu spanac și sos béchamel

De ce aveți nevoie:


Ingrediente pentru 4 porții:
  • 400 g spanac proaspăt
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 ceapă
  • 75 g semințe de pin
  • 100 g cubulețe de bacon
  • Sare
  • Piper proaspăt măcinat
  • Nucșoară
  • 150 g ricotta
  • 12 cannelloni
  • Unt pentru tavă
  • 3 linguri unt
  • 3 linguri făină
  • 400 ml lapte
  • 100 g cașcaval ras

Mod de preparare:

1. Preîncălziți cuptorul, pregătiți spanacul și semințele de pin

Preîncălziți cuptorul la 200 °C, căldură sus‑jos. Alegeți, spălați, curățați și uscați spanacul. Curățați și tocați mărunt usturoiul și ceapa. Prăjiți ușor semințele de pin într‑o tigaie, scoateți‑le și puneți‑le deoparte.

2. Pregătiți umplutura pentru cannelloni

Topiți baconul într‑o tigaie, apoi căliți în el usturoiul și ceapa până se înmoaie. Adăugați spanacul, lăsați‑l să se înmoaie complet, apoi asezonați cu sare, piper și nucșoară. Luați tigaia de pe foc, lăsați compoziția să se răcească puțin, tocați‑o grosier și amestecați‑o cu ricotta și semințele de pin; potriviți gustul cu sare, piper și nucșoară după nevoie.

3. Umpleți cannelloni și pregătiți sosul béchamel

Umpleți cannelloni cu compoziția de spanac și așezați‑i unul lângă altul într‑o tavă unsă cu unt. Pentru sosul béchamel, topiți untul într‑o cratiță, presărați făina peste el, amestecați, căliți ușor și stingeți cu laptele. Amestecați sosul cu un tel pentru a evita cocoloașele de făină. Asezonați cu sare, piper și nucșoară și luați sosul de pe foc.

4. Asezonați cannelloni și coaceți la cuptor

Asezonați cu sare, piper și nucșoară și amestecați sosul aproximativ 5 minute până se îngroașă ușor. Distribuiți sosul béchamel și cașcavalul ras peste cannelloni și coaceți în cuptorul preîncălzit aproximativ 30 de minute.

Rețetă: Sufleu de paste cu morcovi, dovlecei și carne tocată

De ce aveți nevoie:


Ingrediente pentru 4 porții:
  • 500 g paste (de ex. rigatoni)
  • Sare
  • 1 ceapă
  • 3 morcovi
  • 2 dovlecei
  • ½ legătură ceapă verde
  • 1 lingură ulei
  • 400 g carne tocată
  • 2 lingurițe pastă de tomate
  • 1 conservă roșii (425 ml)
  • 150 ml supă de legume
  • 2 linguri + 1 linguriță ulei de măsline
  • Piper
  • 125 g mozzarella
  • 50 g gouda
  • 3 felii bacon, cca. 36 g
  • Aprox. 75 g rucola
  • 1 linguriță oțet balsamic

Mod de preparare:

1. Fierbeți pastele, tăiați legumele

Preîncălziți cuptorul la 175 °C. Fierbeți pastele în apă clocotită cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Curățați și tocați mărunt ceapa. Curățați, spălați și tăiați morcovii felii. Spălați și curățați dovleceii, tăiați‑i pe lungime în jumătăți și feliați. Curățați, spălați și tăiați ceapa verde rondele.


2. Pregătiți carnea tocată într‑o tigaie

Încălziți uleiul într‑o tigaie și rumeniți carnea tocată sfărâmând‑o, apoi încorporați cubulețele de ceapă și pasta de tomate și căliți puțin. Adăugați roșiile și supa și lăsați să fiarbă ușor aproximativ 10 minute.


Scurgeți pastele și prăjiți legumele

Scurgeți pastele și încălziți 1 lingură de ulei de măsline într‑o tigaie. Prăjiți feliile de dovlecei și morcovi până se rumenesc, amestecând constant; aproape de final adăugați ceapa verde. Potriviți cu sare și piper, apoi scoateți legumele din tigaie.

Coaceți în cuptor pastele, legumele și carnea

Amestecați pastele cu legumele și carnea tocată, transferați compoziția într‑o tavă unsă și nivelați suprafața. Tăiați mozzarella cubulețe și radeți gouda, apoi presărați ambele deasupra. Coaceți sufleul în cuptorul preîncălzit, pe raftul din mijloc, aproximativ 20 de minute, până se rumenește frumos.

Prăjiți baconul și marinați rucola

Încălziți o tigaie și prăjiți feliile de bacon până devin crocante. Scoateți‑le și lăsați‑le să se scurgă pe hârtie de bucătărie. Curățați, spălați și uscați bine rucola; tocați‑o mărunt. Rupeți baconul în bucăți. Amestecați rucola, baconul, 1 linguriță ulei de măsline și oțetul.

Scoateți sufleul din cuptor pentru a-l putea savura

Scoateți sufleul din cuptor. Distribuiți amestecul de rucola și bacon peste sufleu și serviți imediat.