Crumble cu prune: O rețetă ca de la bunica!
Inhaltsverzeichnis
Crumble cu prune, pentru a-l prepara acasă:
Desertul „Crumble” provine inițial din Marea Britanie și a fost, la momentul celui de-Al Doilea Război Mondial – din cauza rațiilor de alimente – o nouă invenție din fructe și fărâmituri de aluat. Astăzi, crumble-ul este un desert popular și este savurat în cele mai diverse variante de fructe.
De ce aveți nevoie:
- 750 g prune proaspete
- 1 plic vanilie Bourbon
- 1 vârf de cuțit cardamom (măcinat)
- 150 g făină (tip 405)
- 100 g zahăr
- 100 g unt rece (tăiat cubulețe)
- 20 g fulgi de ovăz
- ½ linguriță scorțișoară
- 1 vârf de cuțit sare
- 1 lingură zahăr pudră
- Puțin unt pentru formă
- Înghețată de vanilie pentru servire
Și iată cum procedați:
1. Preîncălziți cuptorul, pregătiți fructele
Preîncălziți cuptorul la 180 °C cu convecție și ungeți o tavă termorezistentă cu suficient unt. Apoi, spălați prunele, scoateți-le sâmburii și tăiați-le în jumătate, puneți-le într-un bol mare și amestecați-le bine cu vanilia Bourbon și cardamomul, apoi lăsați-le deoparte.
2. Amestecați crumble-ul
Apoi, într-un bol de amestecare, amestecați bine făina, zahărul, untul rece tăiat cubulețe, fulgii de ovăz, scorțișoara și vârful de cuțit de sare și frământați-le cu mâinile până obțineți fărâmituri.
3. Puneți prunele în formă
Puneți prunele în forma unsă, acoperiți-le cu fărâmiturile de aluat și sfărâmați-le din nou cu degetele. Coaceți pe raftul din mijloc timp de aproximativ 25 până la 30 de minute, până devin aurii. Pentru a-l decora, crumble-ul poate fi presărat cu puțin zahăr pudră. Serviți cu înghețată de vanilie!