Ciocolată Angel Hair: Visul cu vată de zahăr pe care îl puteți recrea acasă!
Nu vă săturați de variantele exotice de ciocolată? Atunci ciocolata Angel Hair este exact ceea ce vă trebuie! Secretul dulce al acestei creații: Pişmaniye, o specialitate turcească, care este făcută din zahăr, făină și grăsime, amintind puternic de vata de zahăr și care face ca această ciocolată la modă să fie cu adevărat specială.
Ciocolată Angel Hair: Iată cum să o preparați acasă!
Ce aveți nevoie:
- 300 g ciocolată albă
- 1 lingură ulei de cocos
- colorant alimentar roșu
- ¼ pachet vanilie Bourbon
- formă din silicon
- puțin Pişmaniye (vata de zahăr turcească)
- pastă de fistic
Și iată cum se face:
1. Topiți ciocolata
Pentru ciocolata Angel Hair, topiți 250 g de ciocolată albă într-o cratiță, cu grijă, la aburi, împreună cu puțin ulei de cocos și vanilie Bourbon. Odată ce ciocolata s-a topit, adăugați 2-3 picături de colorant alimentar roșu. Umpleți aproximativ jumătate din formă cu ciocolată și întindeți-o uniform. Este important să înclinați și să rotiți forma astfel încât să se formeze o margine de ciocolată de 1-2 cm pe pereți. Puneți forma în frigider timp de 15 minute.
Pentru un aspect frumos, înainte de a turna masa de ciocolată roz, puteți folosi o furculiță pentru a stropi puțină ciocolată albă (înainte de a fi colorată) peste forma din silicon. Apoi, lăsați forma să se răcească înainte de a umple cu ciocolata colorată.
2. Prepararea umpluturii Angel Hair
Scoateți forma din silicon din frigider și adăugați puțin Pişmaniye, astfel încât să acoperiți fundul. Apoi, distribuiți aproximativ 2 linguri de pastă de fistic deasupra și puneți din nou forma în frigider pentru 15 minute.
3. Ultimul strat de ciocolată
Încălziți din nou ciocolata albă rămasă – dacă nu mai este complet lichidă – la aburi și apoi umpleți forma. Lăsați ciocolata să se răcească în frigider timp de o oră. Apoi, desprindeți cu grijă din formă. Și astfel, visul cu vată de zahăr este gata!
Mai multe inspirații sau plăceri de ciocolată găsiți pe dm.ro!