Active Beauty
Chiftele de couscous cu dovlecei și sos de smântână
timp de citire: min
Se pregătește în timp record

Chiftele de couscous cu dovlecei și sos de smântână

În loc să servim couscous ca salată, îl prezentăm sub formă de chiftele. Aceste chiftele se prepară ușor și pot fi pregătite din timp. Un avantaj pentru masa de familie: chiftelele sunt delicioase atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici.

Chiftele de couscous cu dovlecei

Ce aveți nevoie:

Ingrediente pentru 4 porții:

  • 400 ml supă de legume (de exemplu, de la dmBio)
  • 400 g couscous (de exemplu, de la dmBio)
  • Sare
  • Piper
  • 2 linguri ulei de măsline + ulei de măsline pentru prăjit (de exemplu, de la dmBio)
  • 2 dovlecei
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 2 ouă
  • 2 căni de smântână
  • 1 cățel de usturoi, tocat

Și iată cum se face:

1. Condimentați couscousul și lăsați-l să se umfle
Fierbeți supa de legume. Condimentați couscousul cu sare și piper și turnați supa fierbinte peste el. Lăsați couscousul să se umfle timp de 10 minute. Folosiți o furculiță pentru a-l desfășura și adăugați 2 linguri de ulei de măsline.


Aflați aici cum puteți prepara o salată vegană couscous.
2. Tăiați dovleceii în bucăți mici și amestecați-i cu couscousul
Tăiați dovleceii în bucăți mici și tocați pătrunjelul. Adăugați dovleceii și pătrunjelul tocate împreună cu ouăle în couscous și amestecați bine.

3. Pregătiți sosul de smântână
Amestecați smântâna cu usturoiul și condimentați cu sare și piper.


4. Formați chiftele și prăjiți-le
  1. Formați masa de couscous cu dovlecei și ouă în forme de chiftele cu mâna și prăjiți-le în ulei de măsline. După prăjire, lăsați-le să se scurgă pe un prosop de bucătărie și serviți-le cu sosul de smântână. De asemenea, sunt delicioase ca garnitură pentru salatele de vară.


Se poate prepara și foarte ușor în cuptor. Pentru aceasta, tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt și coaceți la 200 °C cu căldură de sus și de jos.
x
Ne pare rău, dar nu am găsit rezultate pentru căutarea dvs. Vă rugăm să încercați cu alte cuvinte cheie.