Tort cu brânză proaspătă și bază crocantă

Acest tort simplu se poate pregăti foarte bine și nu este doar pe placul mamei!

Ce aveți nevoie:

  • Unt, pentru formă
  • 250 g biscuiți
  • 120 g unt, topit
  • 450 g căpșuni
  • 1 linguriță suc de lămâie
  • 5 pliculețe de gelatină
  • 400 g frișcă
  • 250 g brânză proaspătă
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 pachet zahăr vanilat (de exemplu, de la dmBio)

Și iată cum se face:


1. Pregătirea bazei pentru tort

O formă de tort cu fund detasabil (24 cm Ø) se unge ușor cu unt pe margini și se tapetează fundul cu hârtie de copt. Biscuiții se mărunțesc fin în robotul de bucătărie, se mixează cu untul topit, se pun în forma de copt și se apasă bine pe fundul formei. Se lasă 30 de minute la rece, acoperit, până când baza devine fermă.

2. Prepararea piureului de căpșuni

Se spală 300 g de căpșuni, se îndepărtează codițele și se pisează cu suc de lămâie. Piureul se pune într-o cratiță cu gelatina și se aduce la punctul de fierbere, amestecând, apoi se lasă să fiarbă la foc mic timp de cel puțin 2 minute. Amestecul se toarnă într-un bol și se lasă la răcit.

3. Amestecarea piureului de căpșuni cu frișcă și brânză proaspătă


50 g de căpșuni se spală, se îndepărtează codițele și se taie în felii sau cubulețe. Frișca se bate ferm într-un recipient înalt. Într-un bol, brânza proaspătă se amestecă cu zahărul pudră până devine cremoasă. Piureul de căpșuni călduț se încorporează în crema de brânză, iar frișca bătută se adaugă ușor.


4. Umplerea cremei și decorarea tortului

Crema se toarnă în inelul de tort, se nivelează și se păstrează la frigider timp de 3-4 ore. Căpșunile rămase, cu codițe, se distribuie ca decor în mijlocul tortului și se servesc. Cei care preferă un gust crocant pot adăuga pe tort felii de căpșuni uscate sau bezea sfărâmată.