Active Beauty
Stollen de Crăciun făcut altfel: brioșe stollen fără gluten
Lesedauer: min
În patiseria de Crăciun

Stollen de Crăciun făcut altfel: brioșe stollen fără gluten

Prăjitura stollen este un clasic în cofetăria de Crăciun și este nelipsit în perioada Adventului. Prea plictisitor? Atunci trebuie neapărat să încercați rețeta noastră de brioșe stollen fără gluten.

De unde provine Christstollen?

Produsul de patiserie tradițional își are originea în Germania, mai exact la Dresda, unde în secolul al XV-lea era considerat un produs de post. Biserica interzisese untul și laptele, motiv pentru care cozonacul era la acea vreme destul de fad și consta doar din făină, apă și drojdie. Astăzi, deliciul dulce cu stafide și nuci este o parte integrantă a perioadei Adventului și nu trebuie să lipsească de pe nicio farfurie tradițională de Crăciun.

Rețetă de brioșe Christstollen de preparat acasă:

De ce aveți nevoie: Pentru 24 de brioșe

  • 200 g unt moale
  • 180 g zahăr
  • 2 pachete zahăr vanilat
  • 1 praf de sare
  • 3 ouă
  • 300 g brânză de vaci
  • 350 g făină fără gluten (de ex. făină de orez)
  • 3 lingurițe praf de copt
  • 1 praf de nucșoară
  • 1 praf de scorțișoară
  • 1 praf de cardamom
  • 50 g stafide
  • 30 g coajă de portocală confiată

Pentru decor:

  • 50 g unt topit
  • 50 g zahăr pudră

Și iată cum se prepară:


1. Amestecați ingredientele

Preîncălziți cuptorul la 170° C. Mixați untul moale împreună cu zahărul, zahărul vanilat și praful de sare cu un mixer de mână până obțineți o cremă. Apoi încorporați fiecare ou pe rând, după care adăugați brânza de vaci. Adăugați făina, praful de copt, nucșoara, scorțișoara și cardamomul și amestecați bine. Tocați stafidele și coaja de portocală confiată și încorporați-le în aluat.

2. Porționați

Puneți aluatul în porții într-o tavă de brioșe tapetată cu hârtiuțe de brioșe, folosind o lingură de înghețată. Coaceți la cuptor pentru 25-30 de minute.

3. Decorați

Ungeți brioșele încă fierbinți cu unt și lăsați-le să se răcească. După răcire, ungeți-le din nou cu unt topit și apoi presărați-le cu un strat gros de zahăr pudră.




Încercați rețeta noastră de brioșe cu morcovi.

Leider haben wir keine Ergebnisse für Ihre Suche gefunden. Bitte versuchen Sie es mit anderen Suchbegriffen.